Ένας στους δέκα επισκέπτες ιστοσελίδων πορνό είναι κάτω των 10 ετών!

Άκρως ανησυχητικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα που προέκυψαν από σχετική έρευνα της Bitdefender, αναφορικά με την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων με ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ενσωματωμένη λειτουργία των προϊόντων Bitdefender, «Parental Control», ένας στους δέκα χρήστες που επισκέπτονται τις εν λόγω ιστοσελίδες, έχει ηλικία κάτω από 10 ετών!

Κορυφαία αναλυτές ασφάλειας της Bitdefender, επισημαίνουν πως αν τα παιδιά δεν επιβλέπονται αυστηρά από τους γονείς, αρχίζουν από πολύ μικρή ηλικία να επισκέπτονται sites με ακατάλληλο περιεχόμενο. Μπορεί οι περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες να ζητούν από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι είναι 18 ετών ή μεγαλύτεροι, προκειμένου να τους παραχωρηθεί το δικαίωμα πρόσβασης, ωστόσο πρακτικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ελέγξουν την πραγματική ηλικία των επισκεπτών.

Εφόσον λοιπόν οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες λαμβάνουν μόνο τυπικά μέτρα ασφάλειας, ως γονείς θα πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας για την προφύλαξη των παιδιών σας, ακολουθώντας ορισμένα πολύ απλά βήματα:

 

  • Τοποθετείστε τον υπολογιστή σε σημείο όπου πάντα θα έχετε οπτική επαφή με τον οθόνη.
  • Συζητήστε με τα παιδιά σας τους κανόνες ορθής χρήσης του διαδικτύου.
  • Συμβουλέψτε τα παιδιά σας να μην απαντούν σε spam e-mails με άσεμνο ή επιθετικό περιεχόμενο.
  • Όταν τα παιδιά δημιουργούν λογαριασμούς σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης βοηθήστε τα να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της προστασίας απορρήτου.
  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να περιορίσουν τις πληροφορίες που δημοσιοποιούν και βεβαιωθείτε ότι οι «online» φίλοι τους είναι φίλοι και στην πραγματική ζωή.
  • Χρησιμοποιήστε λύσεις ασφαλείας με ενσωματωμένο Γονικό Έλεγχο.

 

Η ενσωματωμένη υπηρεσία γονικού ελέγχου που περιέχεται στη σειρά προϊόντων για οικιακούς χρήστες της Bitdefender, μπλοκάρει το ακατάλληλο περιεχόμενο, περιορίζει την περιήγηση μεταξύ ορισμένων ωρών, και σας βοηθά να επιβλέπετε τις δραστηριότητες των παιδιών σας στο Internet. Αφοσιωθείτε στην ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας, έχοντας στο κεφάλι σας έναν πονοκέφαλο, λιγότερο!