Ορεστιάδα: Απλήρωτες και αγανακτισμένες οι σχολικές καθαρίστριες

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τις σχολικές καθαρίστριες στην Ορεστιάδα. Όπως είναι γνωστό, ήδη από πέρυσι είχε ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας από πλευράς τους -σε όλη την Ελλάδα- προκειμένου να καταφέρουν να υπογράψουν συμβάσεις για να δουλέψουν.

Αν και η υπογραφή των συμβάσεων έγινε και οι καθαρίστριες ξεκίνησαν να εργάζονται στα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τον μισθό του Σεπτεμβρίου και ο Οκτώβρης είναι ήδη στα μισά.

Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό αν σκεφτεί κανείς ότι οι γυναίκες αυτές φροντίζουν ώστε τα παιδιά να περνούν τη σχολική τους ζωή σε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον και μάλιστα πολλές φορές οι ίδιες υπερβάλλουν εαυτές προκειμένου τα σχολεία να είναι ευπρεπή.

Στο Δήμο της Ορεστιάδας το θέμα της πληρωμής τους ανακινήθηκε από την παράταξη “Τόπος να Ζω” της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, η οποία καλεί τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη να βρει τρόπο να πληρώσει τις καθαρίστριες “όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο και ενώπιόν τους”., όπως γράφει η κα Γκουγκουσκίδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε στο βίντεο την κα Ιωάννα Τζιαμπαζίδου, η οποία περιγράφει το εργασιακό περιβάλλον και καθεστώς των καθαριστριών στο ΔΣ της Ορεστιάδας (13/9/2016)