Θράκη: Ντόμινο αντιδράσεων για τα διόδια της Μέστης

Ντόμινο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επικείμενη κατασκευή δεύτερου σταθμού διοδίων στη Θράκη και συγκεκριμένα στο ύψος της Μέστης – στα όρια των Π.Ε. Έβρου και Ροδόπης (δείτε σχετικά εδώ). Ο ένας μετά τον άλλον οι τοπικοί φορείς κοινοποιούν τις διαμαρτυρίες τους, όμως τώρα έρχεται και μία επιστολή από τον Δήμαρχο Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, με αποδέκτη τον πρωθυπουργό.

Η επιστολή του κου Σταυρίδη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς η Μέστη ανήκει διοικητικά στο Δήμο Σαπών και σε αυτήν ο Δήμαρχος ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα κάποιου είδους παρέμβαση ώστε τελικά ο σταθμός να μην κατασκευαστεί.

Η επιστολή:

Αξιότιμε κ Πρωθυπουργέ
Με την παρούσα επιστολή, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των δημοτών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών επιθυμώ να σας εκφράσω την αγωνία μας για την επικείμενη, όπως πληροφορούμαστε ,λειτουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μέστης, στα όρια δηλαδή των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης, που για την δική μας Π.Ε συμπίπτουν με τα διοικητικά όρια του Δήμου μας, κατά το άμεσο επικείμενο χρονικό διάστημα και σίγουρα μέσα στο 2017.
Η παραπάνω εξέλιξη, εφόσον προχωρήσει, θα αποτελέσει ένα τεράστιο αναπτυξιακό αντικίνητρο που θα πλήξει την ευρύτερη οικονομία της περιοχής αλλά κυρίως τους δημότες και εργαζόμενους στο Δήμο μας, οι οποίοι είναι και στην πλειοψηφία της χρήστες του άξονα της Εγνατίας Οδού.
Η λειτουργία ενός ακόμη σταθμού διοδίων στην Μέστη σε συνδυασμό με τα ήδη υφιστάμενο σταθμό στον Ίασμο και τον φημολογούμενο στον κάθετο άξονα Κομοτηνής –Νυμφαίας –Μάκαζα, θα δημιουργήσουν ένα «περίκλειστο» τόπο και θα τιμωρήσει πρωτίστως τους Θρακιώτες χρήστες της Εγνατίας, αφού γνωρίζετε ότι στο σημείο αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική παράλια ή άλλη διαδρομή
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μάλιστα σε μία περίοδο κορύφωσης της οικονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς κοινωνικοοικονομικής δυσπραγίας που πλήττει τον Δήμο μας ,έναν Δήμο με ιδιαιτερότητες γνωστές σε εσάς και φυσικά με τεράστια και διαχρονικά ποσοστά ανεργίας και μετανάστευσης στο εξωτερικό.
Κύριε Πρωθυπουργέ

stavridis
Ο Δήμαρχος Σαπών Γιάννης Σταυρίδης

Ο τόπος μας προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του βασιζόμενος σε 3 πυλώνες :την εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα ,την ενίσχυση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδυτών στο ΒΙΟΠΑ Σαπών όπου σήμερα λειτουργεί μία από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι τομείς θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα από την επιπρόσθετη αυτήν «φορολογία» η οποία θα προστεθεί στα ήδη σοβαρά ζητήματα αυξημένου κόστους παραγωγής που εξ αντικειμένου η Θράκη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας έχει.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποτραπεί η παραπάνω εξέλιξη η οποία θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στον τόπο μας και ταυτόχρονα θα προχωρήσουν εκείνες οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα τον ενισχύσουν και θα τον θωρακίσουν οικονομικά ,αναπτυξιακά και δημογραφικά πριν η κατάσταση καταστεί ένα ανεπίστρεπτο πισωγύρισμα.
Ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών
Γιάννης Σταυρίδης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα
Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη
Βουλευτή Ροδόπης κ Μουαταφά Μουσταφά
Βουλευτή Ροδόπης κ Αιιχάν Καραγιουσούφ
Βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ
Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ Γιώργο Παυλίδη
Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Χρήστο Μέτιο
Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ κ Ευάγγελο Λαμπάκη