H παρουσίαση του κόμματος “νέα πορεία, νέα Ελλάδα” στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε κλιμάκιο του κόμματος “νέα πορεία, νέα Ελλάδα” με επικεφαλής τον αρχηγό του Γιάννο Γραμματίδη. Σε μία ανοικτή εκδήλωση σε γνωστό ξενοδοχείο, ο κος Γραμματίδης παρουσίασε τις αδρές γραμμές της πολιτικής την οποία το κόμμα του θεωρεί σωτήρια για την Ελλάδα.

Ο κος Γραμματίδης -που έχει και την ιδιότητα του επίτιμου προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου- υποστήριξε ότι έχει κάνει επαφές με το ΔΝΤ, μέσα από τις οποίες κατέληξε ότι υπό προϋποθέσεις το Ταμείο μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και μάλιστα με παρονονομαστή την αναδιάρθρωση του χρέους.

Από την άλλη πλευρα όμως ο κος Γραμαμτίδης είπε ότι οι υπάρχοντες πολιτικοί -ανεξαρτήτως κόμματος- δεν έχουν ούτε διαπραγματευτική διάθεση ούτε ικανότητα. Εν τω μεταξύ ο κος Γραμματίδης εκτιμά ότι πρέπει να ληφθούν φορολογικά μέτρα-σοκ προκειμένου να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να ανακάμψει η οικονομία. Ως μέτρο-σοκ -για παράδειγμα- χαρακτήρισε τον μηδενισμό του ΦΠΑ σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους και συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο επικεφαλής της “νέας πορείας, νέας Ελλάδας” είπε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν σοβαρό συνομιλητή στην επόμενη κυβέρνηση -όποτε κι αν γίνουν εκλογές- σε αντίθεση με τα υπάρχοντα “μικρά κόμματα” τα οποία δεν ασκούν καμία επιρροή.

Τα μέλη του κόμματος “νέα πορεία, νέα Ελλάδα”, αυτή την περίοδο κάνουν εξορμήσεις στην Ελλάδα για να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους. Όσο για το όνομα του κόμματος, ο κος Γραμματίδης είπε ότι το συνθετικό “νέα” ήταν σκόπιμη επιλογή για να δημιουργεί λογοπαίγνιο και σύγχυση στη “Νέα Δημοκρατία”.