Μία απάντηση στους τελευταίους ισχυρισμούς Καμμένου για τις καλύβες του Δέλτα του Έβρου

Στην αντεπίθεση περνά τρόπον τινά το dasarxeio.com* σχετικά με τις καλύβες του Δέλτα του Έβρου και τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου επί αυτών.

Να θυμίσουμε ότι στο περιθώριο της άσκησης Παρμενίων 2016, ο κος Καμμένος είχε δεσμευτεί για άλλη μία φορά ότι οι καλύβες του Δέλτα δεν θα γκρεμιστούν και ότι το Υπουργείο θα μεριμνήσει ώστε οι ιδιοκτήτες τους να λαμβάνουν απαλλακτικά των κατεδαφίσεων έγγραφα. (λεπτομέρειες εδω)

Αυτή η δέσμευση ήρθε από τον κο Καμμένο, καθώς οι ιδιοκτήτες των καλυβών εξακολουθούν να λαμβάνουν εξώδικα κατεδάφισης με αποστολέα το Δασαρχείο. Το dasarxeio.com σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του reportal.gr (δείτε εδώ) απαντάει ουσιαστικά στον Υπουργό.

Το dasarxeio.com λοιπόν γράφει: “θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Καμμένου στο υποθετικό ερώτημα εάν τα «προωθημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής» μπορούν να νοικιάζονται και για διανυκτερεύσεις” υπονοώντας με αυτό ότι ναι μεν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζει τις καλύβες ως “προωθημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής” (άρα στρατιωτικές εγκαταστάσεις και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να γκρεμιστούν), ωστόσο κάποιοι ιδιοκτήτες καλυβών τις χρησιμοποιούν για άλλου είδους οικονομικές δραστηριότητες.

*το ιστολόγιο dasarxeio.com – «Δασαρχείο» δεν εκπροσωπεί ούτε διαχειρίζεται απο την δασική υπηρεσία ή απο άλλη δημόσια αρχή. Οι απόψεις των συντακτών του dasarxeio.com σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ταυτίζονται με την δασική αρχή.