Το Facebook συνεργάζεται με το “Χαμόγελο του Παιδιού” για το Amber Alert

Μια καινούργια συνεργασία, με μεγάλη σημασία, εγκαινίασε ο γνωστός φιλανθρωπικός οργανισμός “το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ο λόγος για τη συνεργασία του με το Facebook, που έχει ως θέμα την δημοσιοποίηση του Amber Alert από την πλευρά του κοινωνικού δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που χάνεται ένα παιδί και το Χαμόγελο του Παιδιού ενεργοποιεί το Amber Alert, το Facebook με ειδική εφαρμογή (app) θα το κοινοποιεί στα Χρονολόγια όλων των εν Ελλάδι χρηστών. Η κοινοποίηση θα φέρει φυσικά τη γνωστή εικόνα του Amber Alert και θα έχει δύο επιλογές: “Κοινοποιήστε” και “Μάθετε περισσότερα”. Η πρώτη επιλογή, είναι αυτονότητο σε τι θα παραπέμπει, ενώ η δεύτερη θα δίνει πιο αναλυτικές πληροφορίες για το εξαφανισθέν παιδί.

Το Amber alert είναι μήνυμα που ενεργοποιείται σε συνεργασία από την Αστυνομία και το “Χαμόγελο του παιδιού”  όταν υπήρχε εξαφάνιση παιδιού/ανήλικου. Το μήνυμα αυτό μεταδίδεται από τον Τύπο (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, sites), αλλά όχι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η συνεργασία με το Facebook εγκαινιάζει την παρουσία του Amber Alert στα social media και αναμένεται να βοηθήσει πολύ στον εντοπισμό χαμένων παιδιών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3.8 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες στο Facebook, εκ των οποίων οι 3,1 εκ το χρησιμοποιούν καθημερινά από το κινητό τους.

Η παρουσίαση της συνεργασίας έγινε στην Αθήνα, από τον πρόεδρο του “Χαμόγελου του Παιδιού” και σε αυτήν παραβρέθηκε η Διευθύντρια Ασφαλείας του Facebook, Emily Vacher.