Αμβρόσιος για Δαμασκηνό: Προδοτική στάση η επιστολή στον Ν. Φίλη

 

Το “αίμα του πίσω” επιχειρεί να πάρει -ορισμένος άραγε από ποιον;- ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος κοινοποιεί επιστολή στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνού με αφορμή την δική του, που είχε ως παραλήπτη τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ως γνωστόν, ο κ.κ. Δαμασκηνός είχε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας στις 29/9 καταδικάζοντας τα υβριστικά σχόλια που εκφράστηκαν εις βάρος του και φωτογραφίζοντας τη στάση του Αμβρόσιου.

Ο κ.κ. Αμβρόσιος τώρα, με επιστολή αλλά και με ανάρτηση στο προσωπικό του blog ζητά από τον κ.κ. Δαμασκηνό να ανακαλέσει τη “στήριξη” του προς τον κο Φίλη, και μάλιστα χαρακτηρίζει την επιστολή Δαμασκηνού ως “αδελφοκτόνο, εγκληματική και προδοτική στάση” και ζητά την ανάκλησή της, επιμένοντας πώς ο Νίκος Φίλης είναι ο ισχυρότερος πολέμιος της Εν Ελλάδι Εκκλησίας.

Η κατακλείδα της Επιστολής Αμβρόσιου δε, βρίθει ειρωνείας προς τον κ.κ. Δαμασκηνό: “Η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική κατάπτωση της Κοινωνίας»!!!! Σεις, λοιπόν, τον αμνηστεύετε; Τον καλύπτετε; Τον στηρίζετε; Εύγε, αγαπητέ εν Χριστώ Αδελφέ!”

Στην ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο -στην οποία περιλαμβάνεται και η επιστολή- ο Καλαβρύτων αναφέρει ότι προσπάθησε “να έλθει σε κάποια συνεξήγηση” με τον κ.κ. Δαμασκηνό κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου (4-7 Οκτώβρη), ωστόσο εκείνος δεν το αποδέχτηκε. Και διερωτώμεθα: Πώς θα μπορούσε να αποδεχτεί ένας Μητροπολίτης -και ένας λαϊκός, ακόμη- χαρακτηρισμούς όπως ο εξής: “-κατά την εντολήν του Χριστού μας- αγαπητού μας Αδελφού”. 

Η διαφορά ήθους των δύο Μητροπολιτών είναι κάτι περισσότερο από προφανής: Η γραφίδα του ενός οπλίστηκε με ευγένεια και διάθεση συμπαράστασης και συμβιβασμού και του άλλου με ειρωνεία, αλαζονεία, ύφος “δασκαλίστικο” και εν τέλει προσβλητικό.

Διαβάστε τις επιστολές των Μητροπολιτών και βγάλτε τα συμπεράσματά σας
ΕΔΩ του Μητροπολίτη Αμβρόσιου

ΕΔΩ του Μητροπολίτη Δαμασκηνού