H Βουλή τίμησε τους Παραολυμπιονίκες του Ρίο

Όχι μόνο τιμητική, αλλά και ουσιαστική ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η ελληνική Βουλή προς τιμήν των Ελλήνων Παραολυμπιονικών του Ρίο. Και ήταν ουσιαστική, γιατί από το βήμα που τους δόθηκε αθλητές και προπονητές έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είτε ως αθλητές, είτε ως πολίτες και μάλιστα ενώπιον του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων αρχηγών κομμάτων και βουλευτών.

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις αθλητών και προπονητών:

Γιώργος Βαρβεράκης | Εθνικός προπονητής ποδηλασίας: 

“Ζητάμε στήριξη, με τις δομές, τους νόμους και τις αποφάσεις σας για να συνεχίσουμε περήφανοι τις προσπάθειές μας. Μην μας ξεχάσετε και, όταν σβήσουν τα φώτα, μην αφήσετε να σβήσουν και τα όνειρά μας”

Δημήτρης Ιωαννίδης | Τεχνικός άρσης βαρών σε πάγκο:

“Ο αθλητισμός είναι ο τρόπος να μπει η αναπηρία στην κοινωνία μας. Υποχρέωση όλων μας να τους βοηθήσουμε να γίνει η καθημερινότητά τους καλύτερη”

Γρηγόρης Πολυχρονίδης | Παραολυμπιονίκης:

“Όλοι οι αθλητές αυτής της αίθουσας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τιμήσουμε τη χώρα μας. Οι μετακινήσεις κάνουν το έργο μας πιο δύσκολο. Χωρίς τις οικογένειές μας δεν θα κάναμε τίποτα. Οι αθλητές μας είναι αδιόριστοι”

Γιώργος Φουντουλάκης | Αρχηγός Ελληνικής αποστολής στο Ρίο:

“Μέσα σε 165 χώρες στο Ρίο η Ελλάδα κατέλαβε την 24η θέση. Είναι αθλητές, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες που παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις τους, ενάντια στην φαρμακοδιέγερση. Είμαι περήφανος που έχω την πιο δυνατή ομάδα. Στην Ελλάδα απέχουμε πολύ από την συμπεριφορά των ξένων χωρών. Στην Ελλάδα υπάρχει απαξίωση και το νιώθουμε στο πετσί μας” 

Φυσικά, στην Αθήνα βρέθηκε και ο “δικός μας” χρυσός Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. 

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση ανακοίνωσε ότι από δω και στο εξής το 15% των δημοσίων υπαλλήλων που θα προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ, θα είναι άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ). Η συγκεκριμένη εξέλιξη ικανοποιεί και ένα πάγιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ, η οποία το έχει αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.