Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι ελεγκτές μετά τη συνάντηση με Σπίρτζη

Αναστέλλουν τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετά τη «μαραθώνια» τρίωρη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών”.

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα “γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων”.

Οι ελεγκτές είχαν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59.

Μαραθώνια συνάντηση με τον Χρ.Σπίρτζη

Η ΥΠΑ έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα επίμαχα, για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας άρθρα 46 έως και 57 του νομοσχεδίου «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» και τον προσδιορισμό τους με Προεδρικό Διάταγμα, καθώς και τροποποιήσεις των άρθρων 65, 71 και 72.

 

 

real.gr