Αλεξανδρούπολη: Η τελική φάση της άσκησης “Παρμενίων 2016”

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της Αν. Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά ολοκληρώθηκε η τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης “Παρμενίων 2016” στο πεδίο βολής ‘Αετός’ στην Αλεξανδρούπολη.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο Στρατός Ξηράς, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και ειδικά φέτος έγινε υπό τη σκιά των δηλώσεων Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Παρά ταύτα, η άσκηση και φέτο στέφθηκε με επιτυχία και απέδειξε για άλλη μία φορά το αξιόμαχον του ελληνικού στρατεύματος συνολικά, “το οποίο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ξένη επιβουλή” όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Στο πεδίο βολής “Αετός” βρέθηκαν φυσικά οι τρεις αρχηγοί των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΣ), ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες της Θράκης, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί απλοί πολίτες που ήθελαν να δουν από κοντά το θέαμα.

Θα ήταν άδικο πάντως να μην επισημάνουμε την άρτια οργάνωση της ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π Έβρου η οποία είχε την ευθύνη για την διεξαγωγή της τελικής φάσης της άσκησης.