Κομοτηνή: Βρέθηκε υποψήφιος επενδυτής για την ΕΝΚΛΩ, αλλά…

Γλυκόπικρα είναι τα νέα για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝ ΚΛΩ) αφού βρέθηκε υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής μεν, ο οποίος όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολλών δυσκολιών εφόσον τελικά η πρότασή του γίνει αποδεκτή.

Η πρόταση του υποψήφιου επενδυτή έφτασε στο Συμβούλιο Πιστωτών της εταιρείας και έχει κοινοποιηθεί και στη σύνδικο της πτώχευσης. Βέβαια, είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και ουσιαστικά εκφράζει το ενδιαφέρον του επενδυτή για αξιοποίηση μέρους των λειτουργικών μονάδων της εταιρείας. Το συμβούλιο ωστόσο την εξετάζει σοβαρά και συνεργάζεται με τον επενδυτή και τους εκπροσώπους του προκειμένου η πρόταση να αποκτήσει την δέουσα νομική μορφή.

Όμως, έστω κι αν η πρόταση γίνεται αποδεκτή, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού η ΕΝΚΛΩ βρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια σε ένα δαιδαλώδες πτωχευτικό καθεστώς με το οποίο ο επενδυτής θα έρθει αντιμέτωπος. Αιχμή του δόρατος σε όλη αυτή την κατάσταση είναι οι πλειστηριασμοί που θα γίνουν και τα χρήματα θα πρέπει να διατεθούν στους προνομιακούς πιστωτές που είναι οι εργαζόμενοι και το ΙΚΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο τελευταίος Δντης της ΕΝΚΛΩ Κομοτηνής, δήλωσε: «Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που πρέπει να πάρει θέση η κυβέρνηση για το αν θα δουλέψουμε, ή θα κάνουμε τα εργοστάσια βίδες. Περιμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακοπή πλειστηριασμών, έτσι για να αποδείξουμε πως δεν φτάνει να έρχονται οι επενδυτές πρέπει να έχουν και το κατάλληλο περιβάλλον για να δουλέψουν»