Στα ελληνικά τελωνεία μεταφέρεται η πίεση από το βουλγαρο-τουρκικό μπλοκάρισμα

Η Ελλάδα φαίνεται ότι θα απορροφήσει τους κραδασμούς από το μπλοκάρισμα των μεθοριακών σταθμών που ενώνουν την Βουλγαρία με την Τουρκία.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο μεθοριακός σταθμός του Καπιτάν Αντρέεβο στη Βουλγαρία “αποψιλώθηκε” από υπαλλήλους καθώς εντοπίστηκαν πολλοί αστυνομικοί που συμμετείχαν σε δολιοφθορές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι έλεγχοι -κυρίως- των φορτηγών που επρόκειτο να περάσουν από την Τουρκία στη Βουλγαρία και να σχηματίζονται ουρές που έφταναν ως και τα 25 χιλιόμετρα.

Επαγωγικά, η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι οδηγοί των φορτηγών να επιλέξουν άλλα σημεία διέλευσης για την είσοδο τους στην Ε.Ε. Ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι τη Δευτέρα 3/10 το τελωνείο των Κήπων εξυπηρέτησε διπλάσιο αριθμό φορτηγών σε σχέση με το συνήθη μέσο όρο.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι στα ελληνικά τελωνεία υπάρχει πληρότητα προσωπικού, ωστόσο σαφώς η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με τη γειτονική χώρα και κυρίως οι ελλείψεις έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση και ουδόλως με δολιοφθορές και “κακές” συμπεριφορές υπαλλήλων.