Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διεκδικεί χρήματα από το ΥΠΑΑΤ για το Καταφύγιο Αδέσποτων

 

Και μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να εξασφαλίσει χρήματα για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων που σύντομα θα λειτουργήσει.

Μιλώντας στο “R” ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστος Ζιώγας εξήγησε πως ο Δήμος έχει καταθέσει τον αντίστοιχο φάκελο στην πρόσκληση του Υπουργείου μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθούν “δράσεις όπως η λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και θα υλοποιηθούν ενέργειες διαχείρισης των ζώων αυτών, δηλαδή περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση, καταγραφή, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμός, αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), διατροφή, υιοθεσία ή  επανένταξη”. Αυτό που μένει τώρα είναι η έγκριση του φακέλου την έγκριση και φυσικά τα χρήματα (λεπτομέρειες για την προκήρυξη του ΥΠΑΑΤ εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ, αφορά όλους της Δήμους της χώρας. Ελπίζουμε λοιπόν να έχουν καταθέσει άπαντες τους φακέλους τους, καθώς το ζήτημα της φροντίδας των αδέσποτων υπάρχει παντού.

Την ίδια ώρα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας καλεί τους πολίτες να είναι περισσότερο ευαίσθητοι τόσο με τα αδέσποτα ζώα, όσο όμως και με τα δεσποζόμενα (τα οποία πολλοί ασυνείδητοι καθιστούν αδέσποτα), και εξαίρει το έργο των εθελοντών που φροντίζουν τα ζώα της πόλης.

Πρόσφατα μάλιστα, όλοι αυτοί οι ανεξάρτητοι εθελοντές που φροντίζουν αδέσποτα εντάχθηκαν τρόπον τινά και στη νέα δομή του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει ως στόχο τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.