Μπλόκαραν από νταλίκες τα Βουλγαρο-Τουρκικά σύνορα

Ουρά που ξεπέρασε σε μήκος τα 25 χιλόμετρα σχημάτισαν οι νταλίκες στο μεθοριακό σταθμό του Καπιτάν Αντρέεβο στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα. Η ουρά σχηματίστηκε επι τουρκικού εδάφους και ήταν ορατή ακόμη και από την Αδριανούπολη. 

Ο λόγος της καθυστέρησης οφείλεται στη βουλγαρική πλευρά και το Τελωνείο του Καπιτάν Αντρέεβο στο οποίο οι έλεγχοι έχουν γίνει εξονυχιστοί μετά τη σύλληψη και απόταξη Βούλγαρων Αστυνομικών, οι οποίοι εμπλέκονταν σε υποθέσεις διαφθοράς.

Τα Τουρκικά ΜΜΕ εν τω μεταξύ μετέδιδαν ότι εξαιτίας των μειώσεων σε προσωπικό ποτέ δε γίνονταν έλεγχοι στο Τελωνείο από τη βουλγαρική πλευρά, ενώ μεγάλη ουρά -μήκους 15 χιλιομέτρων- σχηματίστηκε και στον άλλο μεθοριακό σταθμό των δύο χωρών (Λέσοβο – ΧαμζαΜπεηλί).

Να θυμίσουμε ότι το Καπιτάν Αντρέεβο βρίσκεται στη Νότια Βουλγαρία και πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο. Οπότε αν η κατάσταση δεν διορθωθεί σύντομα, δεν είναι απίθανο, ο Έβρος να πάρει μέρος της ροής των φορτηγών που θέλουν να εισέλθουν από την Τουρκία στην Ευρώπη.