Αλεξανδρούπολη: Κατέσχεσαν τα ακατάλληλα όστρακα, αλλά “έχασαν” τον λαθρέμπορο
Εξακόσια πενήντα εννέα κιλά (659 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμανάκι της Μαΐστρου, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν τρεις (03) ημεδαποί.
Συγκεκριμένα,  μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, Φ.Ι.Χ αυτοκίνητο, στο οποίο τρεις ημεδαποί  ηλικίας 34, 38 και 42 ετών αντίστοιχα, μεταφόρτωναν όστρακα από σκάφος τύπου μπλάβας, όμως… μόλις ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας και του Λιμενικου τράπηκε σε φυγη!  
Στη συνέχεια οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα, όπου κατόπιν επισταμένης ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν – διακινούσαν, με σκοπό την πώληση – εμπορία, λάθρα στη χώρα, συνολικά τριάντα δύο (32) σάκους δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδα και του είδους τελλίνα,  συνολικού βάρους  εξακοσίων πενήντα εννέα (659) κιλών.
Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.
Το όχημα στο οποίο φορτώνονταν τα όστρα κατασχέθηκε, οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο και όσο για τον χειριστή της μπλάβας, αναζητείται! Σε βάρος του μάλιστα εκκρεμμεί και διαδικασία αυτοφώρου…