Μέσα στο 2017 η λειτουργία του νέου Ιδρύματος της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης δίπλα στον Άγ. Κυπριανό (video)

Μέσα στο 2017 εκτιμά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος ότι θα είναι έτοιμο το νέο κοινωφελές Ίδρυμα της Μητρόπολης, που βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Κυπριανό. Όπως είναι γνωστό και αυτό το Ίδρυμα θα σχετίζεται με την περίθαλψη χρονίως πασχόντων και θα είναι δυναμικότητας περίπου 100 ατόμων.

Το κατασκευαστικό κομμάτι του Ιδρύματος έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, ωστόσο υπήρχαν προβλήματα με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του, τα οποία όμως λύθηκαν και έτσι η διαδικασία προχωράει. Όπως είπε ο κ.κ. Άνθιμος, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης πλέον διαχειρίζεται το κονδύλι που εξασφαλίστηκε και μέσα στο επόμενο έτος η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, ώστε το Ίδρυμα να ξεκινήσει να λειτουργεί.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία εξ αφορμής της εορτής του Αγίου Κυπριανού, στο εκκλησάκι του ομώνυμου Ιδρύματος της Μητρόπολης. Το Σταυρίδειο Ίδρυμα “Άγιος Κυπριανός” της Μητρόπολης έχει συμπληρώσει πλέον 20 χρόνια λειτουργίας και έως τώρα έχει εξυπηρετήσει τις ανάγκες 900 και πλέον ατόμων.

Το νέο Ίδρυμα θα είναι το τρίτο Ίδρυμα κοινωφελές Ίδρυμα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης καθώς υπό την σκέπη της λειτουργούν το Σταυρίδειο Ίδρυμα “Άγιος Κυπριανός” καθώς και το Ιωακείμειο Γηροκομείο (το οποίον επίσης έχει προσφάτως ανακαινιστεί).