B. Λαμπάκης: Ο ΤΑΡ δεν μας απάντησε ακόμη για τα έργα που θα χρηματοδοτήσει (VIDEO)

Καμία απόκριση δεν έχει λάβει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας Θράκης Βαγγέλης Λαμπάκης από τον Αγωγό ΤΑΡ σχετικά με τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτήσει ως αντισταθμιστικά οφέλη λόγω της διέλευσης του στην περιοχή. 

Αυτό είπε ο κος Λαμπάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Κομοτηνή ζητώντας μάλιστα και τη γνώμη των συναδέλφων του για το πως να χειριστεί το θέμα της μη απόκρισης από πλευράς αγωγού. Το θέμα μάλιστα είχε απασχολήσει και παλαιότερες συνεδριάσεις της ΠΕΔ, από την ώρα που είχε ανακοινωθεί η διέλευση του Αγωγού από την ΑΜ-Θ.

Όπως ακούγεται και στο βίντεο, ο πρόεδρος της ΠΕΔ είπε ότι εχει έρθει σε επαφή και με άλλους αυτοδιοικητικούς από περιοχές διέλευσης του ΤΑΡ, οι οποίοι επίσης δεν έχουν λάβει απαντήσεις. Η αφορμή για τη συγκεκριμένη συζήτηση δόθηκε από σχετική ερώτηση που υπέβαλλε προς την ΠΕΔ, ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη”, Παύλος Μιχαηλίδης.

Να θυμίσουμε εδώ ότι πρόκειται για τη δέσμευση του Αγωγού να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακά έργα από τις περιοχές διέλευσης ως αντισταθμιστικό όφελος της λειτουργίας του. Ο ΤΑΡ μάλιστα είχε ζητήσει από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες να καταθέσουν “προτάσεις έργων” οι οποίες έχουν σταλεί μεν, αλλά ο ΤΑΡ δεν απαντά αν τις εγκρίνει ή όχι.

Ο κος Λαμπάκης πάντως, ανέφερε στην ΠΕΔ ότι τη Δευτέρα θα ξαναστείλει επιστολή στον ΤΑΡ, την οποία θα κοινοποιήσει και στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη. 

Στην ίδια συνεδρίαση της ΠΕΔ συζητήθηκαν επίσης και οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση που σχεδιάζει η Κυβέρνηση καθώς και άλλα διαδικαστικά θέματα της Ένωσης.