Διδυμότειχο: Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός συμπαραστέκεται στον Υπουργό Παιδείας

Επιστολή συμπαράστασης στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη απέστειλε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, “με το θάρρος της παλιάς τους γνωριμίας”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης αναφέρεται στις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο Υπουργός τον τελευταίο καιρό με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών τις οποίες χαρακτηρίζει “απρεπείς χαρακτηρισμούς” ενώ σε κάποιο σημείο γράφει ότι “θλίβεται βαθύτατα” επειδή κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς προέρχονται από “εκκλησιαστικά πρόσωπα”.

Ο κ.κ. Δαμασκηνός αναφέρει ότι ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι “χριστιανική εντολή” και “προϋπόθεση δημοκρατίας”. Είναι σαφές πάντως ότι ο Μητροπολίτης στηλιτεύει εμμέσως πλην σαφώς τη στάση που κράτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος απέναντι στον Υπουργό λέγοντας το περίφημο πια “Παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόα”. 

Ολόκληρη η επιστολή του κ.κ. Δαμασκηνού

Προς

τον Εντιμότατον

Υπουργόν Παιδείας, Ερευνών και Θρησκευμάτων

κ. Νικόλαο Φίλη

Αγαπητέ κε Υπουργέ,

Θλίβομαι βαθύτατα διότι εκ στόματος κάποιων “εκκλησιαστικών” προσώπων ακούσθησαν πρόσφατα απρεπείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, που οπωσδήποτε Σας προσβάλλουν. Σαφώς δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος και ασφαλώς δεν εκφράζουν όλους μας. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις απόψεις και προσεγγίσεις, όπως είναι φυσικό σε μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας. Με το θάρρος της παλιάς μας γνωριμίας σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη.

+ Ο Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός

Σας αναμένω στο Διδυμότειχο

epistoli_damaskinou