Αλεξανδρούπολη: Ο Διοικητής του ΠΓΝΕ απαντά σε όσα του καταλογίζει το ΣΥΚΝΕ (VIDEO)

Τη δική του απάντηση στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Αλεξανδρουπολης, που του καταλογίζουν μεροληπτική στάση σε βαρος συναδέλφου τους, δίνει ο Διοικητής του Ιδρύματος, Δημήτρης Αδαμίδης.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου (ΣΥΚΝΕ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Διοικητής επιδιώκει πειθαρχική δίωξη σε βάρος διοικητικού υπαλλήλου, ο οποίος όμως έχει αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο, αλλά και στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό.

Η πλήρης ανακοίνωση:

Καταγγέλλουµε την µεροληπτική στάση του ∆ιοικητή κ. Αδαµίδη ο οποίος αδικαιολόγητα και ανέντιµα για δεύτερη φορά σε σύντοµο χρονικό διάστηµα στρέφεται κατά εργαζόµενου του Νοσοκοµείου και συγκεκριµένα αυτή τη φορά κατά του διοικητικού υπαλλήλου Κ.Π. Παραπέµπει σε δευτεροβάθµια πειθαρχική επιτροπή τον συνάδελφο ο οποίος έχει αθωωθεί και απαλλαχθεί σε ποινικό δικαστήριο καθώς και στην πρωτοβάθµια πειθαρχική επιτροπή της 4η ΥΠΕ.

Ο κ. ∆ιοικητής ζητώντας να συνεχιστεί η πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου για αµέλεια ή ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διασπείρει τον φόβο και την τροµοκρατία στους εργαζόµενους παρακάµπτοντας αποφάσεις δικαστηρίων ενώ ταυτόχρονα τα οξυµένα προβλήµατα του Νοσοκοµείου µας παραµένουν άλυτα.

Αν ο στόχος του κ. ∆ιοικητή περιορίζεται στην εκδίωξη και στην τιµωρία των εργαζοµένων και όχι στη συντονισµένη προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβληµάτων που απασχολούν το Νοσοκοµείο µας θα βρει τους εργαζόµενους ενωµένους και δυνατούς απέναντι σ αυτή την λογική που µας παραπέµπει δυστυχώς σε άλλες εποχές.

Ο κος Αδαμίδης με τη σειρά του, πάντως, αναφέρει ότι είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος να παραπέμψει τον υπάλληλο στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, καθώς εξαιτίας της αμέλειας του το Νοσοκομείο ζημιώθηκε κατά 400.000 €. Διευκρινίζει ότι δεν υπήρχε δόλος από πλευράς υπαλλήλου -εξ ου και η αθώωση στο ποινικό- ωστόσο σημειώνει ότι υπήρχε αμέλεια, η οποία δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Η απάντηση του κου Αδαμίδη: