Έβρος: Ο Γιώργος Ντολιος απαντάει στα λεγόμενα Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης

 

Με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο Εβρίτης πρώην Υπουργός Γιώργος Ντόλιος απαντάει στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν και την “απογοήτευσή” του από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Να θυμίσουμε ότι ο Ερντογάν με δηλώσεις του χθες 29/9 δήλωσε ότι η Τουρκία αδικήθηκε από τη Συνθήκη της Λωζάνης, αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνοτουρκικά σύνορα και επαναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς τις αιτιάσεις της χώρας του για τα νησιά του Αιγαίου. (δείτε τιε δηλώσεις του εδώ )

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου κάνουν -όπως ήταν αναμενόμενο- το γύρο του διαδικτύου τόσο για το προκλητικό του περιεχομένου τους, όσο για την σχεδόν ασεβή αμφισβήτηση της συλλογική ιστορικής μνήμης.

Ο κος Ντόλιος στην ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων πώς  “Ο Βενιζέλος πού εκλήθη νά αναλάβει τήν διαπραγμάτευση διέσωσε ότι μπορούσε.Η Ελλάδα μέ τή συνθήκη τής Λωζάνης έχασε- είχε προηγηθεί η νικηφόρα συνθήκη τών Σεβρών-υπό τήν έννοια επαναλαμβάνω ότι διέσωσε ότι μπορούσε μετά από μιά μεγάλη ήττα καί καταστροφή” και μέσα σε λίγες γραμμές αποκαθιστά την παγκοσμίως αποδεκτή ιστορική αλήθεια. Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν μέσω Τουίτερ, γράφοντας τα εξής: