Προβλήθηκε στη Σαμοθράκη η ταινία “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ”

Προβλήθηκε και στη Σαμοθράκη η ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ”, που είναι αφιερωμένη στο νησί. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Αγγελική Αριστομενοπούλου, η οποία αφηγείται την ιστορία του νησιού μέσα από τέσσερις διαφορετικές ανθρώπινες ιστορίες.

Η προβολή της ταινίας έγινε στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο για το κοινό την Κυριακή 25/9 και τη Δευτέρα 26/9 έγινε προβολή για τους μαθητές του Λυκείου – Γυμνασίου Σαμοθράκης.

Για την παρουσίαση – προβολή της ταινίας βρέθηκαν στο νησί όλοι οι συντελεστές της, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η φιλική συμμετοχή του διεθνούς φήμης έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Παράλληλα παρουσιάστηκε στο νησι και η μελέτη με τιτλο ”Μονοπάτια Πολιτισμού της Σαμοθράκης” από τον δασολόγο μελετητή Ιωάννη Στεφανίδη.

Όλοι οι  προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν σε κάποια πολιτιστικά μονοπάτια της Σαμοθράκης, ενώ ορισμένοι εξ αυτών επέλεξαν και το μονοπάτι Ε6, που οδηγεί στην κορυφή του όρους Σάος, Φεγγάρι.

Η ταινία και η μελέτη σχεδιάστηκαν με τη μέριμνα του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Παρισιού. Η ταινία θα προβληθεί στο προσεχές μέλλον στο Λονδίνο και το Βερολίνο.