Αλεξανδρούπολη: 16 Σύριοι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Λουτρών

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, ακόμη μία βάρκα με πρόσφυγες εφτασε στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή τη φορά το σκάφος εντοπίστηκε από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή των Λουτρών (πρώην Δημος Τραϊανούπολης) και επέβαιναν σε ξυλινο σκάφος μαζί με τον διακινητή τους.

Οι επιβάτες της βάρκες ήταν 16 στον αριθμό, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Όλοι δήλωσαν ότι είναι Σύριοι και μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολη για την ταυτοποίηση και την προώθησή τους στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής.

Το περιστατικό ενισχύει τις απόψεις που θελουν τους διακινητές μεταναστών και προσφύγων να “αλλάζουν” δομολόγια – να εγκαταλείπουν δηλαδή τα “συνηθισμένα” νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίο, Κω) και να στρέφονται βορειότερα. Το ενδεχόμενο αυτό έχει απασχολήει τελευταία τις τοπικές αρχές όλου του Έβρου και σύμφωνα με πληροφορίες του “R” έχουν γίνει και συσκέψεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο…

4 προσφυγοπούλες φοιτούν στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης

Εν τω μεταξύ, στο 2ο ΕΠΑΛ της Αλεξανδρούπολης φοιτούν εδώ και μερικές ημέρες 4 προσφυγοπούλες, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Γνώμη”. Τα τέσσερα κορίτσια (2 από τη Συρία, 2 από το Αφγανιστάν) είναι φιλοξενούμενες της δομής “Αρσις”, η οποία εργάζεται για την επανένωσή τους με τις οικογένειες τους.

Όμως είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από το Σύλλογο Γονένω και Κηδεμόνων του Σχολείου – ίσα ίσα η υποδοχή που τους επεφύλαξαν ήταν θερμότατη.