Π. Παυλόπουλος : “Nα υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας”

Ιερό τόπο Μαρτυρίου κατά τους αγώνες των Ελλήνων για την υπεράσπιση της διαχρονικής ελληνικότητας της Μακεδονίας από τους κάθε λογής επιβούλους της, χαρακτήρισε το Δοξάτο Δράμας ο Προκόπης Παυλόπουλος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης του 2ου Ολοκαυτώματος, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και αναφερόμενος στη θυσία του τότε μητροπολίτη Δράμας και αργότερα Σμύρνης, Χρυσόστομου είπε ότι αποτελεί απόδειξη πόσο απόλυτα συνυφασμένη είναι η πορεία της Ορθοδοξίας με του Ελληνισμού.

Υπάρχουν και σήμερα, όσο και αν οι αιτιάσεις προκαλούν θυμηδία, διεκδικήσεις σε βάρος της Μακεδονίας, τις οποίες οφείλουμε να τις απορρίψουμε και να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος έθεσε το θέμα της επιστροφής των βυζαντινών κειμηλίων που είχαν κλαπεί κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από την ιερά μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και βρίσκονται στη Βουλγαρία.

Στην αντιφώνησή του, στη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Δοξάτου, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι οι κάτοικοι του Δοξάτου αγωνίστηκαν με απαράμιλλο σθένος και θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για την Ελλάδα και την Ελευθερία.