Αφαιρέθηκαν δυο μετάλλια της Χρυσοπηγής Δεβετζή!

Την αφαίρεση δύο μεταλλίων της Πηγής Δεβετζή, ένα εκ των οποίων Ολυμπιακό ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (ΙΑΑF). Πρόκεται για τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε η πρώην αθλήτρια του τριπλού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα (2007) και τους Ολυμπικαούς Αγώνες του Πεκίνου (2008).

Ο λόγος της τιμώριας της Δεβετζή από την IAAF είναι ο εντοπισμός της απαγορευμένης ουσίας στανοζολόλης, σε έλεγχο ντόπιγκ στον οποίο είχε υποβληθεί στις 31 Αυγούστου 2007. Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι θετικά βγήκαν και τα αποτελέσματα δείγματος αίματος της από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008.

Η ίδια η Πηγή Δεβετζή μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της έχει διαψεύσει τις κατηγορίες, αφού ο κος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταξύ άλλων είχε πει πως “[…] Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.
Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ”

Πάντως η ΙAAF έχει συμπεριλάβει την Χρυσοπηγή Δεβετζή στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές, όπως φαίνεται παρακάτω:

sanctioned_athletes

Επιπλέον, η IAAF έχει αλλάξει και τους πίνακες κατάταξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Οσάκα και των Ολυμπιακών του Πεκίνου αφαιρώντας το όνομα της Δεβετζή. Έτσι, η τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο τριπλούν, ανήκει πλέον στην Olga Rypakova από το Καζακστάν:

katataksi_pekino