Search
Close this search box.
Επίσκεψη της Δημοτικής Παράταξης Ορεστιάδας “Τόπος να ζω” στον Αγροτικό Συνεταιρισμό “ΑΡΔΑΣ” (infographic)

Κοντά στον δραστήριο αγροτικό συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης  “ΑΡΔΑΣ” βρέθηκε την Τετάρτη 28/09 κλιμάκιο της Δημοτικής Παράταξης Ορεστιάδας “Τόπος να ζω”. Η Παράταξη μετά την επίσκεψη εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης “ΑΡΔΑΣ”. Συζητήσαμε για την πορεία του, για τις προοπτικές του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Είναι ανάγκη να γίνει αντιληπτό τόσο από τον πρώτο όσο και από το δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς παραγωγή – συσκευασία – τυποποίηση – μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Όλοι επομένως οφείλουμε να συστρατευθούμε στον κοινό στόχο. Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους παραγωγούς αλλά και τους υγιείς συνεταιρισμούς, σαν τον ΑΣΚΓΕ ΑΡΔΑΣ, και ταυτόχρονα να εργασθούμε στην κατεύθυνση της δημιουργίας νέων, ηλιακά, παραγωγών καθώς και νέων αγροτικών συνεταιρισμών μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων. Το βαρύ πυροβολικό της περιοχής μας δεν είναι άλλο από την πρωτογενή παραγωγή και σ’ αυτήν οφείλουμε να επενδύσουμε.

Ο Αγροτικός συνεταιρισμός “ΑΡΔΑΣ” μεταξύ άλλων προωθεί εναλλακτικές καλλιέργειες όπως το σπαράγγι και πρόσφατα το μπρόκολο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ειδικά για το μπρόκολο, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Δείτε την παραγωγή σε infographic

broccoli