Κομοτηνή: Πολύ κοντά στην επαναλειτουργία η Shelman

Χαμόγελα αισιοδοξίας άρχισαν να φαίνονται στη ΒΙΠΕ της Κομοτηνής μετά τα θετικά μηνύματα που φτάνουν και αφορούν την επαναλειτουργία της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας Shleman. Ο “ελέφαντας” φαίνεται ότι θα ξαναπερπατήσει σύντομα, αφού και επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά και μία δικαστική απόφαση που ορίζει με σαφήνεια τους όρους του πλειστηριασμού, ο οποίος θα αφορά την βιομηχανική μονάδα στο σύνολό της και όχι την εκποίηση επιμέρους τμημάτων της.

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο νομικός εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου της Κομοτηνής Γιώργος Κυμπαρίδης μιλώντας στη συχνότητα της ΕΡΤ λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι για τη λύση του προβλήματος. Ο δρόμος έχει ανοίξει για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις ζωές τους πίσω».

Μεγάλο ρόλο πάντως στη θετική έκβαση της υπόθεσης έπαιξε και η συνοχή που έδειξαν οι εργαζόμενοι ως Σωματείο από την ώρα που μπήκε το λουκέτο, σημείωσε ο κος Κυμπαρίδης, ενώ οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον προέρχεται από το ελβετικό fund Cevian Capital. 

Tα προβλήματα της Shelman ξεκίνησαν το 2014 όταν κήρυξε πτώχευση. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε από τις ισχυρότερες παρουσίες στο χώρο της ξυλείας, ειδικά η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας της κατάφερε σημαντικότατο πλήγμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι βάσει της δικαστικής απόφασης μάλλον θα επιτρέπεται στους νέους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν το παλιό σήμα εταιρίας.