Το μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Θετικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τον τομέα του Τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι τουριστικοί δείκτες της ΑΜ-Θ κινήθηκαν αυξητικά το 2015, σε σχέση με το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκε άνοδος της τάξης του 9.8 % στις αφίξεις και άνοδος της τάξης του 6.6 % τις κρατήσεις δωματίων.

Με αυτά τα στοιχεία και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει αφιερώσει το 2017, στον Τουρισμό, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης απέστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που είναι η 27η Σεπτεμβρίου.

Ο κος Παυλίδης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

giorgos-pavlidis[…] Έχουμε δρομολογήσει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Χρηματοδοτούνται τόσο από ίδιους πόρους της Περιφέρειας αλλά και μέσω της ΟΧΕ ΕΓΝΑΤΙΑ με έργα ανάδειξης και βελτίωσης πολιτιστικών τουριστικών πόρων, μέσα από το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και άλλων που έχουν τεθεί στη διάθεση φορέων. Έτσι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και κατά συνεπεία και των επισκεπτών μας θα γίνουν πράξη. Το όραμά μας, να γίνει η Περιφέρεια ΑΜΘ μέσα στην επόμενη πενταετία Τουριστικός Προορισμός Αριστείας θα επιτευχθεί και είναι σημαντικό να φροντίσουμε να είναι προσβάσιμη για όλους

H Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

Φέτος, η Ημέρα είναι αφιερωμένη στην Προσβασιμότητα και σε πολλούς χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος της Αθήνας και όχι μόνο θα προβάλλεται το βίντεο “Greek Tourism, An eternal journey” που έχει γίνει από τον ΕΟΤ και είναι αυτό: