Κέντρο Έρευνας Καρκίνου δημιουργεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Κέντρου ‘Eρευνας για τον Καρκίνο στην Αθήνα προτίθεται να προχωρήσει άμεσα το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, όπως δηλώνει ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Βασίλης Γρηγορίου, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή “104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ”.

Τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Έρευνας για το Καρκίνο (Comprehensive Cancer Research Centers (CCRC) έχουν αναπτυχθεί διεθνώς την τελευταία δεκαετία, και σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτήν τη στιγμή, αριθμούν 169, εκ των οποίων 100 βρίσκονται στην Ευρώπη και 69 στην Αμερική.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, στη δημιουργία του εν λόγω κέντρου, που οικοδομείται στα πρότυπα κέντρων του εξωτερικού, συμμετέχουν ελληνικά πανεπιστημιακά νοσοκομεία και επιλεγμένα ερευνητικά εργαστήρια, ενώ υπάρχει, ήδη, στενή συνεργασία για άμεση μεταφορά τεχνογνωσίας με το αγγλικό Royal Marsden-Institute for Cancer Research και το γερμανικό (DKFZ) German Cancer Research Center.

«Βασικός μας στόχος είναι να ενισχυθεί η διεπιστημονική έρευνα για τον καρκίνο και να βελτιωθεί η ζωή των ασθενών», τονίζει ο Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο οποίος μιλάει εκτενώς για την πορεία του εγχειρήματος.