Δράμα: Με τα πρώτα κρύα άρχισαν να κόβουν ξύλα παράνομα

Η θερμοκρασία έχει πέσει πλέον αισθητά, ο χειμώνας είναι προ των πυλών και η σκέψη των περισσότερων στρέφεται στο πώς θα ζεσταθούν και φέτος το χειμώνα. Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια πολλοί ειναι αυτοί που έχουν στραφεί στα ξύλα ως μέσο θέρμανσης (τζάκι, σόμπα) και μαζί με αυτή την αυξηση της προτίμησης στο ξύλο, έχει αυξηθεί και η παράνομη υλοτομία. 

Το πρώτο κρούσμα παράνομης υλοτομίας για τον φετινό χειμώνα καταγράφηκε στη Δράμα, όπου συνελήφθησαν εννιά άτομα στη δασική περιοχή της Εξοχής, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου. Η ομάδα των παράνομων υλοτόμων αποτελούνταν από δύο Έλληνες, έναν Αλβανό και επτά Βούλγαρους, οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ ο εξοπλισμός και τα οχήματά τους κατασχέθηκαν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν χθες (23-9-2016), το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, εννέα (9) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και του νόμου περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 32 και 63 ετών και επτά αλλοδαπούς, έξι υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 63, 42, 38, 36, 34 και 14 ετών και έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι οι οκτώ από αυτούς, υλοτομούσαν παράνομα σε δασική περιοχή της Εξοχής, κατ’ εντολή των δύο ημεδαπών, ηλικίας 50 και 48 ετών, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν, ενώ ο 63χρονος ημεδαπός, μετέφερε την ξυλεία με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τρία (3) αλυσοπρίονα και πέντε (5) τσεκούρια.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.