Αλεξανδρούπολη: Βάρκα με 32 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε στην Ν. Χιλή

Λίγο πριν τις 09.00 σήμερα το πρωί έφτασε στην Νέα Χιλή της Αλεξανδρούπολης φουσκωτή λέμβος με 32 μη νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες. Η άφιξη της βάρκας έγινε με τον “γνωστό” τρόπο, δηλαδή εγκαταλείφθηκε από τους διακινητές κοντά στην ακτή και έπλευσε για λίγα μίλια ακυβέρνηση.

Στη λέμβο επέβαιναν 29 ενήλικες και 3 παιδιά και κανείς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του. Η παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος ήταν άμεση και οι επιβάτες της λέμβου μεταφέρθηκαν στο χωρο του Λιμανιού για τη διαδικασία ταυτοποίησης και προώθησης σε κάποιο Κέντρο Υποδοχής.

Η συγκεκριμένη άφιξη είναι η δεύτερη μαζική άφιξη προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο μεσα στην ίδια εβδομάδα. Η προηγούμενη είχε γίνει στην Ορεστιάδα το βράδι της Δευτέρας, οπότε και είχαν φτάσει στον Σιδηροδρομικό Σταθμο της πόλης 107  προσφυγες και μετανάστες – ανάμεσά τους και 4 παιδιά.

Οι δύο αυτές αφίξεις μοιάζουν με την επιβεβαίωση των προβλέψεων που θέλουν αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο, ενώ ασφαλείς πληροφορίες του “R” θέλουν τις τοπικές αρχές να βρισκονται σε αυξημένη εγρήγορση τον τελευταίο καιρό καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.