Σαμοθράκη: Βούλγαροι τουρίστες “έμειναν με την όρεξη” αφού δεν κατάφεραν να περάσουν στο νησί

Με την όρεξη έμειναν Βούλγαροι τουρίστες που θέλησαν να επισκεφτούν τη Σαμοθράκη το απόγευμα της Πέμπτης, φυσικά με το μοναδικό δρομολόγιο από την Αλεξανδρούπολη.

Οι τουρίστες και ορισμένοι ακόμη κάτοικοι του νησιού δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο δρομολόγιο της Πέμπτης από την Αλεξανδρούπολη, καθώς, την ώρα της επιβίβασης ενημερώθηκαν ότι άλλαξε το πρωτόκολλο του πλοίου και πλέον δύναται να μεταφέρει 200 επιβάτες λιγότερους απ’ ό,τι συνήθως. 

Το ζήτημα όμως είναι ότι οι τουρίστες ανήκαν σε οργανωμένο γκρουπ που είχε ξεκινήσει από τη Βουλγαρία με προορισμό τη Σαμοθράκη και η κατάσταση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη, αφού ορισμένα μέλη του γκρουπ επιβιβάστηκαν στο πλοίο, ενώ ο συνοδός – ξεναγός τους όχι. 

Με λίγα λόγια η ομάδα των Βούλγαρων τουριστών έσπασε στα δύο και φυσικά όσοι έμειναν στην Αλεξανδρούπολη δήλωσαν πλήρως απογοητευμένοι.

Το συγκεκριμένο περιστατικό εγείρει και πάλι τα ίδια ερωτηματικά που ταλανίζουν χρόνια τώρα τη Σαμοθράκη και αφορούν την ακτοπλοϊκή της σύνδεση, αφού αυτή είναι ο Νο 1 παράγοντας για την περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το θέμα που τίθεται δεν είναι η αλλαγή του πρωτοκόλλου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε και κυρίως επειδή δεν υπήρξε καμία προηγούμενη προειδοποίηση τουλάχιστον στους ξενοδόχους του νησιού προκειμένου να οργανώσουν ανάλογα τις κρατήσεις τους.