Search
Close this search box.
Καρυπίδης – Μιχαλεντζάκης: Η διακρίσεις του Ρίο τους άνοιξαν την πόρτα για τους ελληνικούς αγώνες

Καθώς τα φώτα τησ δημοσιότητας αποσύρονται από τα πρόσωπα των διακεκριμένων Παραολυμπιανικών Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη, φωτίζονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες των “δυσκολιών” που αντιμετώπισαν αυτά τα παιδιά και οι οποίες κάνουν τα επιτεύγματά τους ακόμη πιο σημαντικά.

Αυτό που έρχεται στο φως είναι ότι τόσο οι δύο συγκεκριμένοι αθλητές, όσο και οι αθλητές ΑμεΑ εν γένει δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε πολλούς αγώνες προκειμένου να αποκτούν εμπειρία. Οπως έγινε γωστό, οι διοργανώσεις που μπορούν να συμμετάσχουν στην Ελλάδα είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μετακινούνται στο εξωτερικό προκειμένου να συμμετέχουν σε κολυμβητικά Meetings.

Αυτό όμως τώρα πρόκειται να αλλάξει. Κατόπιν ενεργειών του προπονητή του Δημήτρη Καρυπίδη, Γιώργου Τυλιγαδά, μετά τις επιτυχίες του Ρίο,  η Κολυμβητική Ομοσπονδία του Ρίο θα τους κάνει δεκτούς σε όλους τους αγώνες αρτιμελών κολυμβητών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης θα μπορεί να συμμετέχει σε όλα τα πανελλήνια Meetings με αρτιμελείς αθλητές και ο Δημήτρης Καρυπίδης σε όλα τα περιφερειακά (επίσης με αρτιμελείς κολυμβητές).

Αυτές οι συμμετοχές αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην καριέρα των δύο αθλητών, αφού θα τους προσφέρουν την πολύτιμη εμπειρία που χρειάζονται και που ως τώρα στερούνταν εξαιατίας του γεγονότος ότι οι Αθλητικές Διοργανώσεις για ΑμεΑ στην Ελλάδα, είναι ελάχιστες.

Τώρα, αν σκεφτεί κανείς τις διακρίσεις τους, παρά τις δυσκολίες, συμπεραίνει εύκολα ότι με τα νέα δεδομένα, η πορεία τους θα εκτοξευτεί.