Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης επέστρεψε στην αγκαλιά της Παναγίας Κοσμοσώτηρας

Δάκρυα και ρίγη συγκινήσης μοίρασε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης που γύρισε το απόγευμα της Τετάρτης από το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο 17χρονος Χρυσός Παραολυμπιονίκης, παρά την κούραση των αγώνων και του ταξιδιού είχε έναν καλό λόγο να πει και την αγκαλιά του ανοιχτή για ολους αυτούς που συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχτούν.

Η γιορτή ξεκίνησε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με πρωτοστάτες τους φίλους του οι οποίοι ανυπομονούσαν να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους και να φωνάξουν όλοι μαζί “Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ, Μιχαλέ- Μιχαλέ-“ και μάλιστα τόσο δυνατά που παρέσυραν μαζί τους και τους εκατοντάδες αλεξανδρουπολίρτες που βρέθηκαν στο Δημόκριτο γι’ αυτή τη μοναδική στιγμή.

Στη συνέχεια ο Δημοσθένης επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του Δήμου Φερών μαζί με τους φίλου του και ξεκίνησε για την ιδιαίτερή του πατρίδα, τις Φέρες. Ενδιάμεσος σταθμός ο οικισμός του Δορίσκου, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του. Οι κάτοικοι του οικισμού τον υποδέχτηκαν εν δόξη και τιμή και ο ίδιος τους ευχαρίστησε πολλές φορές και για την υποδοχή, αλλά και για τη συμπαράσταση στον αγώνα του.

“Εσείς είστε η δύναμη μου” είπε πολλές φορές ο Δημοσθένης και τα μάτια όσων τον άκουγαν πλημμύριζαν δάκρυα.

Η πομπή συνέχισε προς τις Φερες με πρώτη σταση την Εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου. Εν συνεχεία, η πομπή έφτασε στην παλιά είσοδο των Φερών όπου στην πραγματικότητα γκρεμίστηκαν τα τείχη. Ο Αντιδήμαρχος Φερών δαφονοστεφάνωσε τον 17χρονο υπερ-αθλητή και με τη συνοδεία στρατιωτικής μουσικής ο Δημοσθένης έφτασε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Κοσμοσώτηρας, όπου τον υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος.

Αφού χαιρετήθηκαν δι’ ασπασμού και ο Δημοσθένης προσκύνησε τη Χάρη Της Παναγίας, η πομπή έφτασε στην πάνω πλατεία των Φερών. Εκεί ο Αντιδήμαρχος Φερών του προσέφερε μία εικονα της Κοσμοσώτηρας, ο κ.κ. Άνθιμος τον συνεχάρη, όπως και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Η πλατεία ήταν κατάμεστη από κόσμο που ήθελε να ζήσει αυτή τη σπάνια στιγμή, ενώ ο Δημοσθένης ανυπομονούσε να συμμετάσχει στη γιορτή που είχαν ετοιμάσει η φίλοι του, που έκαναν την παρουσία τους ιδιαίτερα αισθητή (και… δικαίως).

Πριν κατέβει από το πόντιουμ όμως, ο Δημοσθένης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς του για τη στήριξή τους, οι οποίοι βραβεύτηκαν κιόλας από τους τρεις αθλητικούς συλλόγους των Φερών.

Εμείς κρατάμε την υπόσχεση του 17χρονου αθλητή, που είπε ότι “το παραολυμπιακό μετάλλιο είναι μόνο η αρχή” και ευχόμαστε να έχει μία λαμπρή καριέρα, γεμάτη όμορφες στιγμές. 

Δημοσθένη, συγχαρητήρια!