Κομοτηνή: 1,3 εκ ευρώ στη Μητρόπολη με τις “ευλογίες” της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Δύο πολύ σημαντικά έργα θα εκτελεστούν στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τα οποία είναι απολύτως απαραιτητα για την προστασία των εγκαταστάσεων της και την εν γένει συνέχιση των δραστηριοτήτων της. Πρόκειται για:

  • Την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος
  • Την αναβάθμιση και αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον εκσυγχρονισμό των κοινόχρηστων χώρων του Μητροπολιτικού Μεγάρου και την εν γένει ενεργειακή και στατική του αναβάθμιση

Το πρώτο έργο προϋπολογίζεται στις 320.000 € και το δεύτερο στο 1.000.000 €. Η χρηματοδότηση των έργων εφτασε στη Μητρόπολη με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και γι’ αυτό το λόγο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη.

Στη συνάντηση ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον κο Παυλίδη και την Περιφέρεια για τη βοήθεια και εκφράστηκε από κοινού η θέση πώς “η συνάντηση αυτή  έρχεται να αναδείξει την διαρκή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της  Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου”