Φέρες: Ο Συνταγματάρχης Μπάκερ ξαναποκτά οδό στο όνομά του

Στο όνομα του Συνταγματάρχη Μπάγερ θα αφιερωθεί ένας δρόμος στις Φέρες, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Η εισήγηση ήρθε από τον Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση, ο οποίος αιτιολόγησε λέγοντας πως ο Στρατηγός Μπάκερ ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχράξεως των ελληνοτουρκικών συνόρων το 1923 και εξαιτίας του παραχωρήθηκε στην Ελλάδα το Δέλτα του Έβρου.

Εάν ο Στρατηγός δεν επέμενε, σήμερα οι Φέρες δεν θα ειχαν κάμπο, είπε ο Αντιδήμαρχος για να καταλήξει σημειώνοντας πως ο δρόμος που θα αφιερωθεί στη μνήμη του Στρατηγού είναι ένας από τους κάθετους στον περιφερειακό των Φερών, που οδηγεί στο Φυλάκιο Καραγώγου και κατά συνέπεια στον κάμπο της περιοχής.

odos_bayer

Εν τω μεταξύ στην πόλη των Φερών υπήρχε στο παρελθόν οδός με το όνομα του Στρατηγού – η Λεωφόρος Μπάκερ που διέρχεται μπροστά από το Δημοτικό Αμφθέατρο – όμως με απόφαση κάποιου παρελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου μετονομάστηκε σε “Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου”. Προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια, αλλά χωρίς να διαταραχθεί η αστική ισορροπία, ο κος Γκότσης πρότεινε να δοθεί το όνομά του σε κάποιον δρόμο που ακόμη δεν έχει όνομα.

meg_aleksandrou

Για την τελετή της ονοματοδοσίας θα βρεθούν στις Φέρες απόγονοι του Στρατηγού που σήμερα ζουν στην Ολλανδία.