Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στη Θεσ/νικη σήμερα ο Π. Πεϊχαμπέρης – ο γιατρός του ΠΓΝΕ που “διώκεται” λόγω Δ.Σ.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί σήμερα ο γιατρός του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης Πασχάλης Πεϊχαμπέρης, η δίωξη του οποίο ξεκίνησε λόγω μιας παλιάς υπόθεσης από την περίοδο που είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”. [δείτε εδώ προηγούμενο ρεπορτάζ του reportal.gr για το θέμα της δίωξης του κου Πεϊχαμπέρη]

Ωστόσο, και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης Θοδωρο Αγγλιά, η κλήση του κου Πεϊχαμπέρη δεν έχει κανένα νόημα, αφού το αδίκημα για το οποίο “κατηγορείται”, δεν υφίσταται.

Σύμφωνα πάντα με τον κο Αγγλιά, η υπόθεση θα κλείσει εντός των επόμενων ημερών οπότε και θα εκδοθεί βούλευμα που θα πιστοποιεί ότι δεν υπήρξε αδίκημα και το οποίο θα επικυρωθεί από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Όταν η Νίκη “έδωσε” τον Δημήτρη Αδαμίδη

Το θέμα του κου Πεϊχαμπέρη πάντως απασχόλησε την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών καθώς την περίοδο που ήταν Δημοτικός Σύμβουλος, είχε υπογράψει για μία απόφαση του Σώματος, η οποία τέθηκε εν αμφιβόλλω, αλλά όπως είπε ο κος Αγγλιάς, τελικά δεν υφίσταται αδίκημα. Στην ίδια θέση με τον κο Πεϊχαμπέρη πάντως βρέθηκαν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που έτυχε να είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι τότε και να έχουν υπογράψει την συγκεκριμένη απόφαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πάντως καταδίκασε τη στάση των Προϊσταμένων και των Διοικητών Δημοσιων Υπηρεσιών και Φορέων, που προκάλεσαν πειθαρχικές διαδικασίες χωρίς η υπόθεση να έχει κλείσει, διά στόματος Θόδωρου Αγγλιά, ο οποίος είπε: “Δεν είναι ωραία πράματα. Πρέπει να μάθουν ορισμένοι Διοικούντες να είναι πιο προσεκτικοί γιατί σπιλώνονται ονόματα χωρίς να έχει γινει ακόμα κάτι σοβαρό”.

Όμως η “βόμβα” ήρθε από την Δημοτική Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Δραμανίδου. Μιλώντας για το θέμα Πεϊχαμπέρη, η κα Δραμανίδου είπε αυτολεξί: “αυτή η ιστορία όμως με τον Πεϊχαμπέρη έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο. Έγινε και αίτημα στο Υπουργείο (σ.σ. Υγείας) από τον Διοικητή, και το Υπουργείο έδωσε το ΟΚ να προχωρήσει αυτό το πράγμα”

Με αυτή την φράση της η κα Δραμανίδου -εκούσια ή ακούσια- αναίρεσε τον ισχυρισμό του κου Αδαμίδη, ο οποίος όταν είχε ξεσπάσει το θέμα είχε πει πως η υπόθεση είχε ανακινηθεί από το Υπουργείο Υγείας και όχι με δική του πρωτοβουλία [διαβάστε την απάντησή του εδω]