Φελίνα Καζάκου προς Δημοτική Αρχή Κομοτηνής: «Αδέσποτα ….ναι λύση υπάρχει»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Κομοτηνής, “Εμείς η Πόλη”, κ. Φελίνα Καζάκου σχετικά με την εγκύκλιο που έστειλε στους Δήμους της χώρας το ΥΠΑΑΤ και αφορά σε χρηματοδοτήσεις για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Καθώς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου, η κ. Καζάκου εκφράζει την ανησυχία της, στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επιτυχή εξασφάλιση των έξτρα πόρων για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και για την Κομοτηνή όπως το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Αναλυτικά η κ. Καζάκου γράφει:

κε Δήμαρχε…έχουμε άποψη, έχουμε πρόταση, έχουμε λύση..!!
«Αδέσποτα ….ναι λύση υπάρχει»
Πρόταση της Δημοτικής Παράταξης «Εμείς …η πόλη», για τη χρηματοδότηση και αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των αδέσποτων ζώων
Με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε το ΥΠΑΑΤ, στις 15 Ιουλίου 2016, επανέρχομαι στο θέμα που αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στην πόλη.
Σχετικά με αυτό και σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε καταθέσει επιβάλλεται άμεσα η λήψη αποφάσεων, με αφορμή την δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Κομοτηνής και Συνδέσμων Δήμων.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Κομοτηνής έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης και σύναψης συνεργασίας με άλλους φορείς (όπως φιλοζωικές οργανώσεις και συνδέσμους) για τις παρακάτω δράσεις
 Δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς
 Δαπάνες για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών
 Την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης των ζώων, όπως περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση, καταγραφή, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμό
 Την σίτιση των αδέσποτων ζώων
 Την δαπάνη για αγορά μεταφορικών μέσω και συστημάτων λογισμικών
 Και τις ενέργειες υιοθεσίας και επανένταξης
Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία γύρω από το θέμα της χρηματοδότησης συνδέσμων αναφέρω ότι σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο οι συμβάσεις αυτές και η ροή των χρηματοδοτήσεων παρακολουθείται και αξιολογείται από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
Κρίνουμε συνεπώς απαραίτητη ανάγκη και σκόπιμο να προχωρήσει η Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να είναι εφικτή η χρηματοδότηση μιας νέας δομής που θα άμβλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που υπάρχει στο Δήμο Κομοτηνής.
Επανερχόμαστε και ζητούμε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση ενός αντίστοιχου σχεδιασμού προκειμένου να μην χαθεί η δυνατότητα εξασφάλισης επιπλέον πόρων.
Καθώς ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 30 Σεπτεμβρίου παρακαλώ να κάνετε τις απαραίτητες διαδικασίες μεταξύ του Δήμου και των σχετικών φορέων και συλλόγων προκειμένου να τύχουμε της χρηματοδότησης και να αντιμετωπίσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Εμείς …η πόλη»
Καζάκου Φελίνα

 

Διαβάστε πρόσφατη ανάρτηση του Reportal.gr για το ίδιο θέμα εδώ.