Γκρεμίζουν τα τείχη στις Φέρες για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη – Το πρόγραμμα της υποδοχής

 

Με μια μεγάλη γιορτή θα υποδεχθεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (και εν συνεχεία η Δημοτική Κοινοτητα Φερών) τους δύο αθλητές Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η πρώτη υποδοχή, που αφορά και τους δύο θα γίνει στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποδεχτούν τους αθλητές και τους προπονητές τους, ενώ η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή υποδοχής.

Στη συνέχεια, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης θα επιβιβαστεί σε πούλμαν που έχει μισθώσει η Δημοτική Ενότητα Φερών για να μεταφέρει τους φίλους του από τις Φέρες στην Αλεξανδρούπολη. Το λεωφορείο θα μεταφέρει τον Χρυσό Παραολυμπιονικη στις Φέρες, αλλά πρώτα θα κάνει μία στάση στο χωριο καταγωγής του πατέρα του που είναι ο Δορίσκος. Προπομποί του λεωφορείου θα είναι μοτοσικλετιστές – μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Έβρου (ΛΕΜΕ), φυσικά με τις μηχανές τους.

Μετά το Δορίσκο, το λεωφορείο θα κατευθυνθεί στις Φέρες και στην παλια είσοδο της πόλης θα γίνει η Τελετή Υποδοχής. Επόμενος σταθμός είναι η Παναγία Κοσμοσώτειρα, όπου τον Δημοσθένη θα περιμένει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για να τον συγχαρεί προσωπικά.

Εν τέλει η εκδήλωση θα κορυφωθεί στην πάνω πλατεία των Φερών, όπου θα γίνει η απονομή των αναμνηστικών και θα χαιρετίσουν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και ο π. Απόστολος Καβαλιώτης (ο οποίος κατάγεται από τις Φέρες και είναι ειδικευμένος στην Ειδική Αγωγή).

Το πρόγραμμα συνοπτικά:

18.00 Άφιξη Παραολυμπιονικών στο Αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης

18.30 Αναχώρηση λεωφορείου με τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη για τις Φέρες

  • Στάση στον οικισμό Δορίσκος
  • Τελετή Υποδοχής στην παλιά είσοδο των Φερών
  • Προσκύνημα στην Παναγία Κοσμοσώτηρα
  • Απονομή αναμνηστικών – Χαιρετισμοί στην πάνω πλατεία των Φερών