Για άλλη μια φορά το φάντασμα της ΔΕΠΕΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Η ιστορία της πρώην δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΕΑ (του Δήμου Αλεξανδρούπολης) είναι ίσως από τις πιο πολύπλοκες υποθέσεις που καλείται να διαχειριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ιστορία της εκκαθάρισης της ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια και έκτοτε έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις, διώξεις και η λίστα δεν τελειώνει…

Έτσι, κάθε φορά που αναγράφεται η λέξη “ΔΕΠΕΑ” στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι την κοιτούν με προβληματισμό.

Η πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου ήταν μία από αυτές με τη λέξη “ΔΕΠΕΑ”. Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκε η αντικατάσταση των εκκαθαριστών της πρώην δημοτικής επιχείρησης και το θέμα ήταν σχεδόν τυπικό. Δηλαδή, μετά την έκπτωση των προηγούμενων εκκαθαριστών, είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός αντικατάστασης τους ο οποίος μάλιστα την πρώτη φορά είχε κηρυχθεί άγονος και είχε επαναληφθεί αναδεικνύοντας εναν δικαιούχο.

Την ανάδειξη αυτού του ενός δικαιούχου κλήθηκε να επισφραγίσει το Δημοτικό Συμβουλιο, όμως, όπως συμβαίνει κάθε φορά που συζητιέται κάποιο θέμα σχετικό με τη ΔΕΠΕΑ, υπήρξαν και οι “σφήνες”.

Από αυτές τις σφήνες, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε ότι οι προηγούμενοι εκκαθαριστές έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες, ενώ έχουν σταλεί και εξώδικα – αλλα δεν διευκρινίστηκε από ποιον προς ποιον. Επίσης διατυπώθηκαν ερωτήματα για το άν εχει ξεκαθαρίσει το προηγούμενο καθεστώς της εκκαθάρισης – αν ειναι δηλαδή γνωστό τι έχουν γίνει τα προϊόντα της εκκαθάρισης, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι για τις υπηρεσίες που θα παράσχουν οι νέοι εκκαθαριστές θα αμοιφθούν με 15.000 €.