Αλεξανδρούπολη: 1 τόνος ζωοτροφών μοιράστηκε στους Φιλόζωους του Πολυκοινωνικού (φωτό + video)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τους φιλόζωους που ταΐζουν αδέσποτα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φιλόζωοι που φροντίζουν τα αδέσποτα της Αλεξανδρούπολης και των περιαστικών οικισμών και μέσω αυτής παρουσιάστηκε και επίσημα η νέα δομή που ανήκει πλέον στην ομπρέλα του Πολυκοινωνικού και έχει να κάνει με τα την προστασία και την φροντίδα των τετράποδων κατοίκων του Δήμου.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πώς στόχος του Πολυκοινωνικού είναι να βοηθάει κάθε έκφανση της ζωής, ενώ ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστος Ζιώγας δήλωσε πώς σε έναν μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των αδέσποτων ζώων στο καινούργιο Καταφύγιο του Δήμου.

Στην εκδήλωση παραβρεθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο Δημήτρης Ριζος και φυσικά πάρα πολλοί φιλόζωοι.

Η καινούργια αυτή δράση του Πολυκοινωνικού που αφορά τα αδέσποτα, τις προσεχείς ημέρες θα γίνει ακόμη περισσότερο γνωστή, αφού θα τοποθετηθούν τέσσερις ταΐστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Οι ταΐστρες θα τοποθετηθούν μπροστά σε καταστήματα του κέντρου της πόλης ενώ όσοι καταστηματάρχες επιθυμούν θα μπορούν να φιλοξενούν στα καταστήματα τους boxes για συγκέντρωση ζωωτροφών (περισσότερες πληροφορίες στο Πολυκοινωνικό και την κα Ζέτα Γκούσκου).

Στους φιλόζωους μοιράστηκε 1 τόνος ζωωτροφών, που προσέφεραν χορηγοί. Η διανομή έγινε ανάλογα με τον αριθμό των αδέσποτων που φροντίζει ο καθένας, ενώ έγινε και κλήρωση με δώρα για τα χαριτωμένα τετράποδα. 

Η βραδιά ξεκίνησε με επίδειξη μόδας από το Ατελιέ Ιννα Μόκαλη. Η κα Μόκαλη είναι η υπεύθυνη του Τμήματος Κοπτικής Ραπτικής του Πολυκοινωνικού και τα ρούχα της επίδειξης διατίθενται προς πώληση και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στις δράσεις του Πολυκοινωνικού για τα αδέσποτα (σ.σ. τα μαλλιά των μοντάλων επιμελήθηκε ο Γιάννης Καραμανίδης, τα κοσμήματά τους ήταν “Δια χειρός Φωτεινής” και το μακιγιάζ από τη Νατάσσα και το Τμήμα Αισθητικής του Πολυκοινωνικού).

Η εκδήλωση έγινε στο Καφέ – Μπαρ “Απέναντι” και έκλεισε με μουσική από την Εθελοντική Ορχήστρα του Πολυκοινωνικού με την Ανδριάννα Γκουργκούνη και τον Δημήτρη Λαζαρίδη.

Το reportal.gr ήταν εκεί και κατέγραψε όλα όσα έγιναν