Ευρωβουλή: Βολές Νότη Μαριά κατά Ε.Ε. και Τουρκίας για τη στάση και τη μεταξύ τους σχέση

 

Ευθείες βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τουρκίας αλλά και των μεταξύ των σχέσεων εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο κος Μαριάς κατηγόρησε την Τουρκία για τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα, για τη μη τήρηση της συμφωνίας της με την Ε.Ε. μετά το πραξικόπημα και εκτίμησε ότι “η Τουρκία επιταχύνει την πορεία της προς τον ολοκληρωτισμό”.

Η κριτική του ως προς την Ένωση είχε να κάνει με την “ήπια” στάση που αυτή κρατά προς την Τουρκία (πάντα κατά την εκτίμησή του), την ανοχή που δείχνει στις τουρκικές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, στην αδράνεια της αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά και την αδιαφορία της για το ζήτημα της Κύπρου στην οποία η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 37% της έκτασής της.

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατέληξε λέγοντας πως “Η Ε.Ε. πρέπει να βρει τρόπους άμεσα, προκειμένου να αναγκάσει την Τουρκία να σεβαστεί τις αρχές το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα” 

Το βίντεο με την παρέμβαση του: