Κλιντον – Τραμπ σε απόσταση αναπνοής σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Oι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής βάσει μιας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα κι η οποία επιπλέον καταδεικνύει ότι οι υποστηρικτές της πρώην υπουργού Εξωτερικών χάνουν τον ενθουσιασμό τους.

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξασφάλιζαν το ίδιο ποσοστό (42%) μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με αυτήν την δημοσκόπηση που διενήργησε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και οι New York Times.

upl57dab5f361ebe

Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων –που δεν είναι όλοι πιθανόν να αλλάξουν γνώμη– η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος καταγράφει έναντι του αντιπάλου της προβάδισμα μόλις 2 ποσοστιαίων μονάδων (41% έναντι 39%).

Η δυναμική των υποστηρικτών του Τραμπ

Ο ενθουσιασμός των υποστηρικτών της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ δείχνει να μειώνεται, ενώ αντιθέτως ο ενθουσιασμός των ψηφοφόρων του μεγιστάνα των ακινήτων παραμένει στα ίδια επίπεδα, σημειώνεται στην έρευνα.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος που δηλώνει ότι είναι «αρκετά ενθουσιασμένο» κατέγραψε πτώση 13% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ εκείνο των υποστηρικτών των Δημοκρατικών που δηλώνει «πολύ ενθουσιασμένο» μειώθηκε κατά 9%.

«Οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι» στην ιδέα να σπεύσουν στις κάλπες να τον ψηφίσουν σε σύγκριση με εκείνους της Κλίντον, επισημαίνεται επίσης. Το 45% των ψηφοφόρων του Τραμπ επιβεβαιώνει ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένο» στην ιδέα να τον ψηφίσουν έναντι του 36% μεταξύ των υποστηρικτών της Κλίντον.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην ραδιοφωνική εκπομπή Tom Joyner Morning Show, η Χίλαρι Κλίντον απάντησε:

«Πάντα το έλεγα ότι θα είναι μια εκλογική αναμέτρηση που θα κριθεί στο νήμα».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.753 Αμερικανών, μεταξύ αυτών 1.433 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, το διάστημα μεταξύ 9ης και 13ης Σεπτεμβρίου, ένα μέρος της δηλαδή μετά την αδιαθεσία της Χίλαρι Κλίντον στην τελετή μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.