Κομοτηνή: Επίσκεψη του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ με φόντο το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Ένα καλό και ένα κακό νέο έφερε στην Κομοτηνή ο κος Στρατής Πλωμαρίτης – Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), που βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης και είχε συνάντηση με τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων της ΑΜ-Θ, αλλά και με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη.

Σε δηλώσεις του ο κος Πλωμαρίτης διαβεβαίωσε ότι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής δεν πρόκειται να κλείσει μεν, αλλά από την άλλη πλευρά είπε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην περιοχή. 

Η συνάντησή του με του Διοικητές είχε τεχνικό χαρακτήρα και αποσκοπούσε στην καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ στο ραντεβού με τον Περιφερειάρχη συζητήθηκαν οι δυνατότητες απορρόφησης κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ. Ο κος Παυλίδης δήλωσε σχετικά:

giorgos-pavlidisΈχουμε δεσμεύσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΑΜΘ 2014-2020, τα περισσότερα χρήματα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας για την Υγεία και θα τα διαθέσουμε όλα προς το σκοπό αυτό. Ευχαριστώ τον κ. Πλωμαρίτη για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, τους Διοικητές των Νοσοκομείων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή. Θα προχωρήσουμε στον τομέα της Υγείας με τα γρηγορότερα βήματα

Στο βιντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα “Χρόνος” στην διαδικτυακή της έκδοση, ο κος Πλωμαρίτης αναφέρεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.