Αλεξανδρούπολη: Τελικά δεν χωρούσαν στην κουζίνα οι επενδυτές του Αναψυκτηρίου στο Π. Αλτιναλμάζη

Είναι γνωστό ότι εδώ και κάποιες εβδομάδες επιχειρείται από τη δημοτικη αρχή της Αλεξανδρούπολης η ανάδειξη επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση του Αναψυκτηρίου στο υπό κατασκευή Πάρκο Αλτιναλμάζη.

Η προσπάθεια γίνεται μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών, οι οποίοι ωστόσο κηρύσσονται άγονοι καθώς δεν προσέρχονται πλειοδότες και έτσι το Αναψυκτήριο εξακολουθεί να παραμένει “ορφανό”. Και ενώ όλοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν υπάρχουν συμμετοχές, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έδωσε την απάντηση μέσα από τη συχνότητα του Maximum Fm.

Μιλώντας στον Δημήτρη Κολιό, ο Βαγγέλης Λαμπάκης είπε ότι η κουζίνα του Αναψυκητρίου είναι πολύ μικρή (έκτασης 15 τ.μ.) και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Επιπλέον, ο κος Λαμπάκης εξήγησε ότι το Αναψυκτήριο καταλαμβανει έκταση 600 τ.μ, όμως από αυτά μόνο τα μισά μπορούν να διατεθούν ως “σάλα” – δηλαδή για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, με βάση την πολεοδομική άδεια του κτίσματος.

Σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο Δήμαρχος, τόσο η κουζίνα, όσο και η σάλα του Αναψυκτηρίου θα “μεγαλώσουν” – θα τροποποιηθεί δηλαδή η πολεοδομική άδεια και έτσι το αναψυκτήριο θα γίνει ελκυστικό. Η εκτίμηση που υπάρχει μάλιστα είναι ότι στις 24/09, που θα ξαναγίνει ο διαγωνισμός θα βρεθεί επιτέλους ο ανάδοχος.

Όσο για το Πάρκο Αλτιναλμάζη σαν έργο, αυτό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τις 10 Οκτώβρη, οπότε θα γίνουν και τα εγκαίνια. Οι δε καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου, οφείλονται -κατά τον κο Λαμπάκη- σε γραφειοκρατικά κωλλύματα που δεν ήταν ευθύνη του Δήμου.