Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Η απάντηση του Διοικητή στη Λαϊκή Συσπείρωση για τα περί αργίας γιατρού

Την απάντηση του σε όσα του καταλογίζει η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δημου Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με την πρόθεσή του να θέσει σε αργία γιατρό του Ιδρύματος, δίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης.

Σύμφωνα με όσα αναφερονται στο δελτίο τύπου κοινοποίησε:

Η καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης «Λαική Συσπείρωση» είναι αναληθής και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα, αποτελεί δε, δόλια και μεθοδευμένη επίθεση κατά του Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε, ο οποίος ουδέποτε έως σήμερα υπέγραψε πειθαρχική δίωξη εναντίον του εξαίρετου επιστήμονα ιατρού κ. Πασχάλη Πεϊχαμπέρη, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης τόσο της Διοίκησης όσο και της ιατρικής κοινότητας του νοσοκομείου μας λόγω του ήθους και της εργασίας του. Οι μοναδικές πειθαρχικές διώξεις που έχει υπογράψει ο διοικητής είναι εναντίον ιατρού που συνελήφθη να παίρνει φακελάκι.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης διευκρινίζεται ότι:

Εν προκειμένω το Υπουργείο Υγείας, χωρίς την οποιαδήποτε μεσολάβηση της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ε, όταν ενημερώθηκε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την αναφερόμενη στη καταγγελία ποινική δίωξη, απηύθυνε –όπως έχει νομική υποχρέωση- ερώτημα προς το πειθαρχικό συμβούλιο της 4ης ΥΠΕ για το αν συντρέχει λόγος δυνητικής αργίας.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κος Αδαμίδης εκτιμά ότι η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης “διαστρεβλώνει την αλήθεια και οι συντάξαντες οφείλουν άμεσα να την ανακαλέσουν ζητώντας δημόσια συγγνώμη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου”