Search
Close this search box.
Σοβαρές Καταγγελίες στην Δικαιοσύνη για την Δημοτική Αρχή Ξάνθης
Με τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των υπευθύνων της «αλλοίωσης» του πρακτικού συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής, της παράβασης καθήκοντος των υπευθύνων και της εισαγωγής προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του αλλοιωμένου αυτού πρακτικού, προσέφυγε στην Δικαιοσύνη η Αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης με την ηγεσία του δήμου να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και την υποχρέωση να απαντήσει στα όσα την καταγγέλουν για “…αφαίρεση διάταξης από την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής τραπεζοκαθισμάτων…”.
Καταγγελία πολύ σοβαρή μεσυνέπειες που εφ’ όσον προχωρίσει η δικαστική έρευνα θα έχει πρωτόγνωρες εξελίξεις για την τύχη της Δημοτικής Αρχής και απ’ότι λένε οι “καλά γνωρίζοντες” …αυτό είναι μόνο η αρχή των πολιτικών και δικαστικών δεινών που περιμένει την δημαρχία Δημαρχόπουλου.
“…Και Ο Κατήφορος Δεν Εχει Τελειωμό…” από την Κοινωνία Δημοτών
Η παράταξή μας, στα δέκα χρόνια της ζωής της, προσπάθησε να ασκήσει μια δημιουργική αντιπολίτευση στο Δήμο Ξάνθης.
Δέκα χρόνια εντοπίζαμε λάθη, διορθώναμε αυθαιρεσίες, σε μια προσπάθεια να μην μετατρέπεται η λανθασμένη πορεία της πλειοψηφίας σε ανυπολόγιστη ζημία για το δήμο και τους δημότες.
Αυτό βέβαια μέχρι το σημείο που έπρεπε να επέμβει και η δικαιοσύνη σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αλαζονείας της εξουσίας.
Στα δύο χρόνια της μέχρι τώρα θητείας του κ.Δημαρχόπουλου και της «νέας» του παράταξης, προσπαθήσαμε να ασκήσουμε με τον ίδιο τρόπο μια επωφελή γι’αυτόν και το δήμο αντιπολίτευση.
Ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε τέτοια κατρακύλα.
Μοιραζόμαστε την αγωνία ότι καθημερινά ο δήμος πνίγεται στα προβλήματά του και ότι η ζημία είναι πλέον ανεπανόρθωτη.
Σήμερα βιώσαμε τρεις νέες στιγμές απίστευτης παρακμής, κάτω από την ανοχή της βουβής του πλειοψηφίας.
Έφερε για συζήτηση σε βεβιασμένο δημοτικό συμβούλιο, ίσως το σοβαρότερο θέμα που έχει χειριστεί το συμβούλιο αυτό, την έγκριση της Στρατηγικής της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης, χωρίς χρόνο συμμετοχής στους συμβούλους γιατί απλά, όπως συνήθως, καθυστέρησαν και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 12η Σεπτεμβρίου.
Το μέλλον του Δήμου τα επόμενα πενήντα χρόνια σε fast διαδικασίες.
Αρνήθηκε να ενημερώσει το κυρίαρχο όργανο του Δήμου για τα προβλήματα των Γιορτών της Παλιάς Πόλης και των επιπτώσεων της ανεπάρκειάς τους σε αυτές.
Χαμένος στην ψευδαίσθηση ότι και φέτος οι γιορτές πάνε περίφημα.
Και τέλος ,μας ανάγκασε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, με τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των υπευθύνων της «αλλοίωσης» του πρακτικού συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής, της παράβασης καθήκοντος των υπευθύνων και της εισαγωγής προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του αλλοιωμένου αυτού πρακτικού.
Η αφαίρεση διάταξης από την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής τραπεζοκαθισμάτων αυτή που ομόφωνα επίσης ενέκρινε η επιτροπή ποιότητας ζωής έδωσε δικαίωμα σε επιχειρηματίες να να μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε χώρους απαγορευμένους, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των δημοτών.
Δύο χρόνια τώρα ο κατήφορος δυστυχώς δεν έχει τελειωμό.”
Η απάντηση διά του Τύπου από την Δημοτική Αρχή Ξάνθης …”Πόση κατρακύλα ακόμη…” 
“Επανεμφανιστήκαν με ανακοίνωση, για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους.
Νέο τους  χόμπι τα μαθήματα δικονομικής  γυμναστικής ή αλλιώς πώς να κάνετε χαβαλέ.
Αξιέπαινη προσπάθεια από «πολιτικούς παράγοντες», που υπηρετούν αποκλειστικά τη δική τους προσωπική ατζέντα.
Η παράταξη που «στα δέκα χρόνια της ζωής της» συρρικνώθηκε, μετονομάστηκε, απάλλαξε τον επικεφαλής και «ενισχύθηκε» με πολιτικούς ακτιβιστές.
Η παράταξη που επενδύει τα δύο τελευταία χρόνια της παρουσίας της  στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης,  στη δημιουργία λάσπης, συντηρώντας «κλίμα φόβου» και «απίστευτης παρακμής».
Η παράταξη που, απέχει συνειδητά και υπονομεύει κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να πάει την πόλη μας μπροστά.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας  για το πλήγμα που δέχονται  τόσα χρόνια, τόσο Αυτοί όσο και ο Δήμος, που στερούνται  των υπηρεσιών πολιτικών ανδρών  τέτοιου διαμετρήματος!
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ποιες προοπτικές διαγράφονται πλέον,  όταν Αυτοί δεν μπορούν σήμερα «να εντοπίζουν λάθη» και «να διορθώνουν αυθαιρεσίες».
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ποιες προοπτικές διαγράφονται πλέον, όταν Αυτοί δεν μπορούν σήμερα να ασκήσουν με τον ίδιο τρόπο «μια επωφελή για τον Δήμαρχο» αντιπολίτευση.
Κατανοούμε το άγχος και την ανασφάλεια του επικεφαλής τους, που μετά από την εικοσαετή και πλέον παρουσία του, προσπαθεί να πείσει  ότι ανησυχεί «για το μέλλον του Δήμου για τα επόμενα πενήντα χρόνια».
Ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε τέτοια υποκρισία!!!
Δεν περιμέναμε να είναι  Άφαντοι, εδώ και μήνες ενώ κληθήκαν να συμμετάσχουν στη σύνταξη του σχεδίου για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης.
Δεν περιμέναμε ότι θα αποχωρούσαν πάλι, ακόμα και από την διαδικασία έγκρισής του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν περιμέναμε ότι θα προτιμούσαν να πλήξουν σκόπιμα την πόλη και τον θεσμό των Γιορτών της Παλιάς Ξάνθης, «χαμένοι στην ψευδαίσθηση» ότι έτσι θα πλήξουν τον Δήμαρχο και το Κέντρο Πολιτισμού.
Από αυτούς το μόνο που περιμέναμε, ήταν η κατάθεση μιας φαιδρής μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, από εμπάθεια, με τη δημιουργία ψευδών  εντυπώσεων,  που υποκρύπτουν μικροπολιτικές ή προσωπικές σκοπιμότητες.
Πόση κατρακύλα ακόμη…”