Άνθιμος Αλεξανδρούπολης προς μαθητές: “Μην αποχαυνώνεστε στο διαδίκτυο και μη παιδιαρίζετε με τα pokemons”

Επιστολή με συμβουλές και ευχές απέστειλε προς όλους μαθητές της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ο κ.κ. Άνθιμος με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ.κ. Άνθιμος συμβουλεύει τα παιδιά κάθε ηλικίας να εστιάζουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις και να αφιερωθούν στην προσπάθεια τους απερίσπαστοι. Ο Μητροπολίτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“[…] Μη λυπηθειτε τον εαυτό σας, βάλτε τον στο αμόνι και “χτυπείστε” τον μέχρι να ανδρωθεί στο φρόνημα και στην πεποίθηση. Σταθείτε ελεύθεροι στη σκέψη, στις αποφάσεις, στις πράξεις σας. Λάθη να κάνετε, σφάλματα να μην κάνετε. Σεβαστείτε τους ἀνθρώπους σας. Ὅσους σᾶς βοήθησαν κι ὅσους σᾶς έβλαψαν. Ἐμπειρία σᾶς έδωσαν, για ν΄αντιγράψετε “τα καλά” και να φτύσετε “τα στραβά” τους. Μη ἐπιδώσετε εὐθύνες, μηνν ἀποδώσετε τιμωρίες. Κυτάξτε μόνο το μέλλον σας, σεβαστεῖτε τον ἑαυτό σας, μην τον ξοδεύετε σε ξενύχτια, σε καταχρήσεις και σε ἀνοησίες. Τιμεῖστε τον ἔρωτα που φώλιασε ὁ Θεός στην καρδιά σας και μην τον ἐξευτελίσετε σε χωματόδρομους. Κανέναν ἄνθρωπο, καμμια ἰδεολογία, καμμια κατάσταση, τίποτε ἀπολύτως μην ἐπιτρέψετε να σᾶς κάνει ὑποχείριό του. Ζυγό μη βάλετε στο λαιμό σας. Να ἀλλάζετε τις ἀπόψεις σας ὅταν συναντᾶτε κάποιες ὠφελιμότερες. Οἱ ἔξυπνοι ἄνθρωποι ἀλλάζουν ἀπόψεις, οἱ ἀνόητοι δεν ἀλλάζουν. Να εἶστε ντόμπροι στα λόγια σας, εἰλικρινεῖς στις ἀπόψεις σας, τίμιοι στις πράξεις σας. Κόψτε τις βρισιές και ἀναπτύξτε ἐπιχειρηματολογίες. Καλλιεργεῖστε φιλίες μεταξύ σας, ὅμως, προσεκτικά! Στους φίλους δεν φορτωνόμαστε, οὔτε εξομολογούμαστε. Γίνετε ὅπως συμβούλεψε ὁ Χριστός: “φρόνιμοι σαν τα φίδια και ἀκέραιοι σαν τα περιστέρια”. Μην αποχαυνώνεστε στο διαδίκτυο και  μη παιδιαρίζετε με τα pokemons. […] ”

Το κείμενο μοιράστηκε σε μικρό έντυπο σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες, Τυχερό και Σαμοθράκη, Άνθεια και Πέπλο από τον Σεβασμιώτατο και τους ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό.

Ολόκληρη η επιστολή του κ.κ. Άνθιμου, εδώ