Search
Close this search box.
Δελτίο Τύπου της “ΑΝΑ.Σ.Α” για την δαπάνη των 300.000 €, όσο αφορά τους Ηλεκτρονικούς Πίνακες του Κολυμβητηρίου

 

Τον Οκτώβριο του 2015, η αμέλεια του δημάρχου Αλεξανδρούπολης (παρά την αρχική του δέσμευση), να έχει εγκαίρως προμηθευτεί τους ηλεκτρονικούς πίνακες, στο σύγχρονο κατά τα άλλα κολυμβητήριο μιας πόλης, που είχε αναλάβει την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης και της αντίστοιχης Πανεπιστημιάδας, “ανάγκασε” την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), να αλλάξει την έδρα και ως τελική επιλογή να προκρίνει την πόλη του Βόλου!
Όπως ήταν αναμενόμενο, πέρα από την δημοτική παράταξη της “ΑΝΑ.Σ.Α.” η οποία άσκησε έντονη κριτική για το γεγονός, το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου της περιοχής, απέδωσε ευθύνες και ζήτησε τις ανάλογες εξηγήσεις από τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, για την απώλεια των δύο μεγάλων αυτών διεθνών διοργανώσεων, οι οποίες θα έφερναν πολλαπλά οφέλη στην οικονομία όλου του δήμου.
Στις τότε δικαιολογίες του κ.Λαμπάκη, κυριάρχησε το επιχείρημα της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα, το οποίο δεν επέτρεπε στον δήμο να διαθέσει το απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ για την συγκεκριμένη προμήθεια. Σε δηλώσεις του μάλιστα στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Maximum fm, υπερασπίστηκε όπως είπε τα “λεφτουδάκια” των δημοτών, έτσι ώστε να μην αυξηθούν τα τροφεία των παιδικών σταθμών (τα οποία ήδη είχε αυξήσει, εκείνο ακριβώς το διάστημα)!!! Αναφέρθηκε μάλιστα στις δυσκολίες της εποχής και πρόετρεψε την Κολυμβητική ομοσπονδία, να φέρει αν θέλει, τα δικά της χρονόμετρα!
Παρόλα αυτά, από τις 24.12.2013 είχε εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του δήμου (ΑΠΟΚΔΑ), το ποσό των 115.000 ευρώ για την συγκεκριμένη προμήθεια.
Προς μεγάλη μας όμως έκπληξη και λίγους μόλις μήνες μετά, ο κύριος Λαμπάκης αλλάζει διαθέσεις και αποφασίζει να ξοδέψει από τα λεφτά των δημοτών, όχι μόνο τις 120.000 €, αλλά αυτή την φορά ένα ποσό κοντά στις 300.000 € !!!
Προκηρύσσεται λοιπόν διαγωνισμός για ηλεκτρονικούς πίνακες χρονομέτρησης, με πολύ υψηλές και εξεζητημένες προδιαγραφές (γίνεται αναφορά μέχρι και σε διεκδίκηση Ολυμπιακών Αγώνων), με αποτέλεσμα το απαιτούμενο ποσό να υπερδιπλασιαστεί και παράλληλα να κατατεθεί ένσταση κατά των όρων της διακήρυξης, από συγκεκριμένη Ελληνική εταιρεία (για λόγους αποκλεισμού της)!
Στην ένσταση μάλιστα, μεταξύ άλλων σημαντικών στοιχείων, αναφέρει η εταιρεία πως είναι γνωστή στον δήμο μας, μια και όταν διοργανώσαμε το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης το 2014, είχε αναλάβει όλο το ηλεκτρονικό μέρος των αγώνων και την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Επίσης κατά σύμπτωση, η εταιρεία αυτή αποτελεί και τον Ανάδοχο σε ανάλογο πρόσφατο διαγωνισμό που έγινε σε άλλο δήμο, με τελικό αντάλλαγμα κοντά στις 100.000 €!!!
Ένα εύλογο δηλαδή ποσό που απαιτείται για την συγκεκριμένη προμήθεια, ανάλογο με αυτό που  προσδιοριζότανε αρχικά τόσο από τις υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης, όσο και από τον ίδιο τον κ.Λαμπάκη. Μάλιστα στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η τοποθέτηση υψηλών προδιαγραφών πλήρους συστήματος χρονομέτρησης τόσο για κολύμβηση όσο και για την υδατοσφαίριση.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην διακήρυξη του δικού μας δήμου και παρά το υπέρογκο ποσό, δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες της υδατοσφαίρισης, δεν απαιτείται κανένα πιστοποιητικό ISO (το πιο δεδομένο και σημαντικό πιστοποιητικό διεθνώς), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη θέματα εγγυήσεων, service, αναβαθμίσεων, επάρκειας ανταλλακτικών και άμεσης τεχνικής υποστήριξης!!!
Όσο αφορά την επάρκεια των <συνηθισμένων> ηλεκτρονικών πινάκων που διαθέτουν το σύνολο των κολυμβητηρίων στην χώρα, αρκεί να αναφέρουμε πως πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος της Καβάλας, ανακοίνωσε για τον Δεκέμβριο, την διεξαγωγή των διεθνών κολυμβητικών αγώνων «Αλεξάνδρεια», οι οποίοι βρίσκονται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, με την συμμετοχή της εθνικής ομάδα καθώς και παρά πολύ σημαντικών αθλητών παγκόσμιου επιπέδου. Οι συμμετοχές μόνο των αθλητών αναμένεται να φθάσουν τις 900 πλέον συνοδών, προπονητών και θεατών.
Είναι λοιπόν σαφές, πως και σε αυτή την περίπτωση έχουμε άλλο ένα δείγμα της κακοδιαχείρισης από πλευράς του κ.Λαμπάκη, ο οποίος αρέσκεται να επικαλείται την οικονομική κρίση, μόνο όταν θέλει να αποφύγει σημαντικές και ουσιαστικές δράσεις για την οικονομία και την ποιότητα ζωής των δημοτών, όπως για παράδειγμα την μείωση στα δημοτικά τέλη, στα τροφεία των παιδικών σταθμών, την συντήρηση στον φωτισμό, στο κάκιστο οδικό δίκτυο και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ. κλπ.
Μάλιστα παραμένει από τους ελάχιστους δημάρχους σε όλη χώρα, που αποφεύγει να προβεί στην προμήθεια του συστήματος “Seatrac” για τα ΑμεΑ, την στιγμή που έχει κατατεθεί η πρόταση αυτή από την “ΑΝΑ.Σ.Α.” εδώ και μήνες μέσα στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”