Σκοτώθηκε πολεμώντας τους τζιχαντιστές η «Κούρδισσα Αντζελίνα Τζολί»

Είχε γίνει γνωστή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Asia Ramazan Antar έπεσε ηρωικά μαχόμενη κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος – Δείτε γιατί την παρομοίαζαν με την χολιγουντιανή σταρ

Η ομορφιά της έκανε πολλούς να την συγκρίνουν με την Αντζελίνα Τζολί -αν και θα έλεγε κανείς ότι, φυσιογνωμικά, έμοιαζε περισσότερο με την Πενέλοπε Κρουζ. Της είχαν μάλιστα αποδώσει και το προσωνύμιο «η Κούρδισσα Αντζελίνα Τζολί».

Ο λόγος για την Asia Ramazan Antar, η οποία σκόρπισε τον θρήνο στους συμπατριώτες της, καθώς, όπως έγινε γνωστό, έχασε τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης, πολεμώντας -ως μέλος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ)- τους τζιχαντιστές.

Ο θάνατός της έγινε γνωστός μέσα από τη σελίδα στο Facebook, «We Want Freedom for Kurdistan», όπου αναφερόταν ότι «έγινε μάρτυρας σε μια μάχη ενάντια στο Daesh».

Η όμορφη αντάρτισσα σκοτώθηκε στο μέτωπο κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς, στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη, μαχόμενη στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η γενναία Asia είχε γεννηθεί το 1996 και εντάχθηκε στις YPJ το 2014. Συμμετείχε σε πολλές μάχες ενάντια στο ISIS στη βόρεια Συρία. Η ίδια έγινε ευρύτερα γνωστή, όταν τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν φωτογραφίες της από τη μάχη της Μανμπίτζ.