Αιχμές Δημοσχάκη για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα του απόδημου Ελληνισμού

Με ευθείες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την πόρτα του τομέα Απόδημου Ελληνισμού, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος με το νέο έτος έχει αναλάβει καθήκοντα τομεάρχη Εθνικής Άμυνας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κος Δημοσχάκης “χρεώνει” στην κυβέρνηση το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε δεόντως με το ελληνικό σχολείο του Μονάχου (για το οποίο ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση), για το ότι δεν έχει ορίσει επικεφαλής στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και για ότι δεν έχει νομοθετηθεί ακόμη η ψήφος των ομογενών.

Ο κος Δημοσχάκης συμμετείχε και σε συνάντηση που έγινε μεταξύ του διαδόχου του Σάββα Αναστασιάδη και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη όπου ετέθη το ζήτημα του σχολείου του Μονάχου. Οι βουλευτές ζήτησαν από το δήμαρχο να προωθήσει το θέμα του σχολείου του Μονάχου ζητώντας και τη βοήθεια Ευρωπαίων ομολόγων του.

Σε μία “αποχαιρετιστήρια” δήλωσή του ο κος Δημοσχάκης ανέφερε: “αισθάνομαι πιο πλούσιος, χάρη στους ανθρώπους και τα κατορθώματα του Οικουμενικού Ελληνισμού που είχα την τύχη να γνωρίσω. Όμως αισθάνομαι ακόμα πιο υπόχρεος σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, να συνεχίσω να αγωνίζομαι για να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι αμοιβαία επωφελείς δεσμοί της Μητέρας Πατρίδας με τα παιδιά της που βρίσκονται μακριά της”